Χρυσό για το μοσχοφίλερο Semeli Thea Mantinia 2015

Χρυσό για το μοσχοφίλερο Semeli Thea Mantinia 2015

Ιούνιος 22, 2017 - 07:27
0 σχόλια

To Semeli Thea Mantinia 2015 (Μοσχοφίλερο) κατάφερε να ξεχωρίσει στον κορυφαίο διαγωνισμό κρασιών στον κόσμο, Decanter 2017, που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο και να κερδίσει Χρυσό Μετάλλιο!

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση των δυνατοτήτων της ποικιλίας του μοσχοφίλερου, που συνδυάζει πολυπλοκότητα αρωμάτων, άμετρη φρεσκάδα και γευστικό όγκο. Προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από ένα ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο. Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για 6 μήνες, παρέα με τις ευγενικές οινολάσπες (fine lees), στοιχείο που του προσέδωσε πλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη Μαντινεία ΠΟΠ.

Όσο για τα χαρακτηριστικά του; Έχει χρώμα ξανθό με αποχρώσεις άμμου, ενώ στη μύτη φέρνει αρώματα βοτάνων, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα όπως παπάγια, μάνγκο και yuzu, καθώς και δευτερογενή αρώματα με νότες πράσινων καρπών. Στο στόμα κυριαρχεί ο πλούσιος γευστικός όγκος και η ζωηρή φρεσκάδα,  με αρώματα περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu, χαρίζοντας ανεπαίσθητο γλυκό τελείωμα στον απόηχο του, που σε προκαλεί να απογεμίζεις το ποτήρι σου.
Θα το απολαύσετε σε ποτήρι μεσαίου όγκου στους 10°C, max 12°C και καλύτερα με μοσχαράκι γάλακτος, ψαρονέφρι, κατσικάκι, πουλερικά, χυλωμένα ριζότο και πάστα με λαχανικά ή σαφράν, αλλαντικά και πλούσια κρεμώδη τυριά, καρμπονάρα και λεμονάτο κατσικάκι φούρνου ή φρικασέ.

Πηγή: olivemagazine.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.