Χριστουγεννιάτικο χωριό, παγοδρόμιο και παιχνίδια στην πλατεία Άρεως

Χριστουγεννιάτικο χωριό, παγοδρόμιο και παιχνίδια στην πλατεία Άρεως

Δεκέμβριος 01, 2016 - 12:11
3 σχόλια

Θετική γνωμοδότηση επί αιτήσεων παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Άρεως προκειμένου να εγκατασταθεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό και Παγοδρόμιο, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου για τα Χριστούγεννα 2016 και Πρωτοχρονιά 2017, έδωσε η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης σε συνεδρίασή της την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Ενέκρινε θετικά την παραχώρηση τμήματος της πλατείας Άρεως, στην υπό σύσταση εταιρεία με την επωνυμία «Παπαθανασίου Δημήτρης Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε» και με τον διακριτικό τίτλο «Παπαθανασίου Δημήτρης Μ.ΙΚΕ», η οποία εδρεύει στην Τρίπολη, οδός Ευτέρπης αρ. 4-6, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον μέτοχο και νόμιμο εκπρόσωπο αυτής Παπαθανασίου Δημήτριο, για την εγκατάσταση Χριστουγεννιάτικου χωριού και παγοδρομίου, όπως αυτό περιγράφεται στην αίτησή του, για το χρονικό διάστημα από 7-12-2016 έως 15-1-2017, διότι η πρόταση της ανωτέρω εταιρείας είναι συμφερότερη για το Δήμο Τρίπολης :

· ως προς την ποικιλία των παιχνιδιών
· ως προς την οργάνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς
· ως προς τις ανταποδοτικές δράσεις της (προσφορά 500 δωρεάν εισιτηρίων, και κάλυψη ολόκληρου του ποσού που απαιτείται για τη λειτουργία τουριστικού τραίνου, που θα εκτελεί διαδρομές στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης.)

Για την δημιουργία του θεματικού χωριού θα τοποθετηθούν στην πλατεία Άρεως τα ακόλουθα παιχνίδια και στοιχεία:

1) Τοποθέτηση Ξύλινων Κιγκλιδωμάτων για περίφραξη του θεματικού χωριού 120 μέτρα περίπου και 30 μέτρα περίπου για το δέντρο που θα έχει μαζί με την κατασκευή του (τρενάκι) διάμετρο 5Χ10 μέτρα κατά προσέγγιση και έλκηθρο που θα φέρεται να σύρεται από ελαφάκια.

2) Η είσοδος στο χωριό θα αποτελείται από δύο πύργους αριστερά και δεξιά, οι οποίοι θα ενώνονται με μία φωτισμένη γέφυρα (6-8 μέτρα). Οι δύο πύργοι- κάστρα, όπως απεικονίζονται στην συνημμένη στο παρόν μακέτα, θα είναι κατασκευασμένοι από σίδηρο εσωτερικά, με σταθερή και ασφαλή εγκατάσταση στο έδαφος και εξωτερικά θα καλύπτονται με επένδυση με μοτίβο πλακιδίων, όμοιας εμφάνισης, υφής και μεγέθους με τα αντίστοιχα το Δικαστικού Μεγάρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Σε προσθήκη – μπαλκόνι κατασκευασμένο σε έκαστο εκ των πύργων θα είναι τοποθετημένο από ένα ακριβές ομοίωμα πανοπλίας ιππότη κατασκευασμένη από υψηλού κόστους και άριστης ποιότητας υλικά, από έμπειρο τεχνικό, προκειμένου να διασφαλίζονται οι υψηλής αισθητικής προδιαγραφές που προσδοκούμε για το θεματικό χωριό. Οι εν λόγω ιππότες που θα «φρουρούν» τα κάστρα θα είναι τοποθετημένοι σε προθήκες κατασκευασμένες από plexy glass προκειμένου να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα. Η είσοδος στο χωριό θα εμπνέει ιπποτισμό και θα προκαλεί στους επισκέπτες μια παραμυθένια διάθεση προκειμένου εν συνεχεία να απολαύσουν τις υπόλοιπες θεματικές δραστηριότητες.

3) Τα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν στο χωριό είναι ( οι θέσεις τους δύνανται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες ή τυχόν επισημάνσεις της δημοτικής αρχής) :
1) Giostrina ή lagunare (καρουσέλ) 9Χ9 μέτρα: 2,00€
2) Brucomela (τρενάκι) 13Χ23 μέτρα 3,00€
3) Baraca- σκοποβολή 5X7 μέτρα Χ 2 τεμ. (σκοποβολή): 5,00€ (δίνει δώρο κουκλάκι)
4) Musik Express 16Χ18 μέτρα: 3,00€
5) Saltamontes 15X15 μέτρα : 3,00€
6) Τρενάκι παιδικό 16X7 μέτρα : 2,00€
7) Αυτοκινητάκια 13X28 μέτρα: 3,00€
8) Μήλος (Ρόδα) 9Χ4 μέτρα: 3,00€,
9) Jumping 10X10 μέτρα: 3,00€
10) Κερματοφόρα (μπασκέτες κλπ)
11) Παγοδρόμιο 20/20 περίπου μέτρα :( 3,00 € για 15 λεπτά )-10,00€(απεριόριστη χρονικά ώρα).
12) Το χριστουγεννιάτικο δέντρο 10Χ5 μέτρα
13) Ξύλινα σπιτάκια 3Χ3 στο κέντρο της πλατείας ως πληροφορίες και ταμεία
14) Ξύλινα σπιτάκια ΤΕΜ 3Χ3 το κάθε ένα για σπίτι (Άγιου Βασίλη) και (ταχυδρομείο) και ξύλινο έλκηθρο .
15) Δυο Σπιτάκια για επαγγελματίες και για λοιπές χρήσεις ξύλινα σπιτάκια διαστάσεων 3Χ3 (ο αριθμός των σπιτιών θα εξαρτηθεί από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και ως εκ τούτου υπάρξει διαφοροποίηση στο σημείο αυτό).

Ο φωτισμός και η επένδυση με ήχο όλου του χωριού, και των δραστηριοτήτων που θα εξελίσσονται στο χώρο θα γίνει από ειδική καλλιτεχνική ομάδα ( αναγνωρισμένη εταιρεία) με εμπειρία στον φωτισμό και ήχο θεατρικών δρώμενων με σκοπό να δημιουργηθεί μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη μαγική ατμόσφαιρα, που θα παρασύρει μεγάλους και παιδιά.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; το παγοδρόμιο εχει 5 ευρώ μισή ώρα δεν υπάρχει ένα τέταρτο. Το καρουζελ ειναι 1' μονο κ το αλλο παιδικό τρενάκι. Μ τα υπόλοιπα παιχνίδια 5€?

ΔΗΛΑΔΗ, δικαίωμα στην εορταστική χαρά των Χριστουγέννων έχουν ΜΟΝΟ όσα παιδάκια έχουν την τύχη οι γονείς τους να μπορούν να διαθέσουν κάποια χρήματα. Τα υπόλοιπα, όσων οι γονείς δεν μπορούν να διαθέσουν, είναι παιδιά 2ης και 3ης κατηγορίας? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΙ ΕΙΣΤΕ εκεί στον Δήμο Τρίπολης, πηγαίνετε μια βόλτα στις πλατείες της ΣΠΑΡΤΗΣ να δείτε πως γίνεται! Ρωτήστε τον δήμαρχο εκεί, πως κατάφερε να στήσει όλο αυτό το πανηγύρι παιχνιδιών και να το διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΑ τα παιδιά. ΑΠΛΗΣΤΟΙ...

Ναι αλλά στη Σπάρτη ο δήμαρχος είναι κουμουνιστής. Εμείς δεν θέλουμε τέτοια πράματα, κουμουνιστικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.