Χριστουγεννιάτικη συναυλία του «Ορφέα» Τρίπολης

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του «Ορφέα» Τρίπολης

Δεκέμβριος 18, 2014 - 18:53
0 σχόλια

Η χορωδία Ορφέας Τρίπολης, διοργανώνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της, την Κυριακή 21 Δεκ 2014 στις 19:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Θρησκευτικούς ύμνους της γιορτής των Χριστουγέννων από το Ανδρικό Εκκλησιαστικό Τμήμα, με μαέστρο τον κ Βασίλη Τζαβάρα.

- Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, από την παιδική χορωδία και το προπαρασκευαστικό τμήμα, με μαέστρο την κ Νικολέττα ψαρρού. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος.

- Η Μικτή Χορωδία θα ερμηνεύσει, το έργο για πιάνο και μικτή χορωδία του Άλκη Μπαλτά «Χριστουγεννιάτικη ιστορία». Τα συνεχόμενα, χωρίς διακοπή, τμήματα του έργου αναφέρονται στις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της Γέννησης: Η αναγγελία από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ – η Γέννηση – η στρατιά των Αγγέλων πάνω από την φάτνη – το προσκύνημα των ποιμένων – το προσκύνημα των Μάγων – το νανούρισμα της Παναγίας – το δοξαστικό τραγούδι των Αγγέλων, ενώ το κείμενο είναι εμπνευσμένο από την λατινική μετάφραση του Κατά Λουκά Ευαγγελίου. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος κ Χριστίνα Αθανασοπούλου και το μέρος του πιάνου ερμηνεύει ο κ Γιώργος Μιχαλόπουλος.

- Το θεολογικό περιεχόμενο, την αξία και το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων, θα μας μεταφέρει ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Μαντινείας & Κυνουρίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας, με επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη ομιλία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.