Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Τα παιχνίδια των παιδιών» στην Πλατεία Πετρινού

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Τα παιχνίδια των παιδιών» στην Πλατεία Πετρινού

Δεκέμβριος 06, 2019 - 10:42
0 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση 5ΕΝΤΕ διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο: «ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ».

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Πετρινού, στις 7 Δεκεμβρίου 2019, από τις 11:00 έως τις 17:00. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι εορταστικός, εκπαιδευτικός, φιλοπεριβαλλοντικός, καλλιτεχνικός αλλά και φιλανθρωπικός.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κυρίως όμως στα παιδιά.

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και δεν χρειάζονται πια κάποια παιχνίδια. Πολλά παιχνίδια καταστρέφονται από την χρήση και δεν είναι πια λειτουργικά. Τα περισσότερα δεν ανακυκλώνονται, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον και το μέλλον όλων μας. Καλούμε λοιπόν τα παιδιά και τους γονείς να φέρουν στον χώρο της εκδήλωσης ή στα σχολεία που θα συμμετέχουν στην δράση, όλα αυτά τα παιχνίδια. (Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα παιχνίδια να είναι καθαρά).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιχνίδια θα διαχωρίζονται και όσα είναι σε καλή κατάσταση θα εκτίθενται σε πάγκους από όπου θα μπορεί κάθε παιδί να πάρει μόνο ένα. Όσα παιχνίδια σε καλή κατάσταση περισσέψουν θα δοθούν σε φορείς που σχετίζονται με παιδιά, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί εργαστήριο, όπου μικροί και μεγάλοι, με την καθοδήγηση καλλιτεχνών, θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα παιχνίδια που είναι χαλασμένα και θα στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης  εικαστικοί θα προσκληθούν να δημιουργήσουν, πάλι από τα χαλασμένα και μη λειτουργικά παιχνίδια ένα έργο που θα εκτεθεί στην πόλη.

Παράλληλα, εμψυχωτές θα μαθαίνουν στα παιδιά (και θα θυμίζουν στους μεγαλύτερους) παιχνίδια παλιότερων εποχών (όπως κουτσό, πεντόβολα, αμπάριζα, τσέρκι κ.α.), όταν τα παιχνίδια, φτιαγμένα από απλά καθημερινά υλικά, ήταν εξίσου διασκεδαστικά και συνέβαλαν στην καλή φυσική κατάσταση των παιδιών και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους.

Η εκδήλωση έχει σαν στόχο, με αφορμή την επερχόμενη γιορτή των Χριστουγέννων, να μάθει στα παιδιά την αξία της προσφοράς και την χαρά της αποδοχής. Την χαρά να χρησιμοποιείς την φαντασία σου για να δημιουργείς πράγματα και παιχνίδια που σε κάνουν χαρούμενο και ευτυχισμένο και την ικανοποίηση να φτιάχνεις κάτι μοναδικό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, γιατί είναι προϊόν της δικής σου δημιουργικότητας.

Επίσης έχει σαν στόχο να παρουσιάσει στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, πως η απόσυρση πολλών πραγμάτων στα σκουπίδια δεν είναι η καλύτερη λύση, και πως η ανακύκλωση, κυρίως όμως η επαναχρησιμοποίηση και η αλλαγή χρήσης πολλών αντικειμένων, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και στην ανάπτυξη νέων σχέσεων με την ίδια μας την οικογένεια και τους συμπολίτες μας γενικότερα.

Χώρος διεξαγωγής: Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη.

Ημερομηνία: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα έναρξης της δράσης: 11:00

Ώρα λήξης της δράσης: 17:00

Σημείωση: Τα παιδιά κάτω των 12 ετών πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από ενήλικα.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6972-582918 Γιώργος Καραγιάννης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.