Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Στεμνίτσα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Στεμνίτσα

Δεκέμβριος 19, 2018 - 16:42
0 σχόλια

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται και φέτος από τη μακρινή Καισαρεία, με πολλά δώρα και ωραία διάθεση, για να συναντήσει μικρούς και μεγάλους στη Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Στολισμένοι με υπέρλαμπρες μπάλες, πολύχρωμα φωτάκια και γιρλάντες, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις φετινές γιορτές και να τις γεμίσουμε με όμορφες Χριστουγεννιάτικες δράσεις.
Μικροί και μεγάλοι, ελάτε όλοι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Στεμνίτσας στις 6 η ώρα το απόγευμα, να στολίσουμε μαζί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και θα γίνει προβολή ταινίας για τους μικρούς μας φίλους.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 6 η ώρα, ο Άγιος Βασίλης που αγαπά πολύ τη Στεμνίτσα και τους μικρούς του φίλους, θα μας επισκεφθεί για να παίξει και να χορέψει μαζί μας και …ίσως μοιράσει και δωράκια που θα έχει φέρει από τη μακρινή Καισαρεία.
Οι γιορτινές εκδηλώσεις μας, συνεχίζονται το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, στις 11 η ώρα, στην πλατεία της Στεμνίτσας, για να υποδεχτούμε το Νέο Έτος, με τοπικά εδέσματα, λικέρ και φυσικά τσίπουρο για να μείνουμε ζεστοί και να απολαύσουμε τα μαγικά πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της Στεμνίτσας.
Η λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πρωτοχρονιάς, με την κοπή της Πίτας στο Κοινοτικό Κατάστημα Στεμνίτσας, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Οι ώρες που θα γίνουν οι Θείες Λειτουργίες την περίοδο των εορτών είναι οι εξής:
Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως 23-12-2018 Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου: Θεία Λειτουργία
Δευτέρα 24-12-2018 Οι μεγάλες Βασιλικές ώρες και Εσπερινός των Χριστουγέννων στο Παλιομίρι
Χριστούγεννα 25-12-2018 Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου: Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ‘Εναρξη 5 π.μ. - Λήξη 7:30 π.μ.
Κυριακή 30-12-2018 Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου: Θεία Λειτουργία Έναρξη 7:30 π.μ. - Λήξη 9:30 π.μ.
Πρωτοχρονιά 01-01-2019 Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου: ‘Εναρξη 7:30 π.μ. - Λήξη μαζί με τη Δοξολογία για το Νέο Έτος 10:30 π.μ. Ακολουθεί η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σάββατο 05-01-2019 Ι.Ν. Αγ.Παρασκευής: Η ακολουθία των μεγάλων ωρών και ο αγιασμός και ο καθιερωμένος αγιασμός των οικιών. ‘Εναρξη 7:30 π.μ. - Λήξη 10:30 π.μ.
Θεοφάνεια 06-01-2019 Ι.Ν. Αγ.Παρασκευής: Η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού - αγιασμός των υδάτων. Έναρξη 7:30 π.μ. - Λήξη 10:30 π.μ.

Συνδιοργανωτές: Δήμος Γορτυνίας – Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Στεμνίτσας - Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών «Ο ΥΨΟΥΝΤΑΣ» - Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Στεμνίτσας Αρκαδίας (ΣΙΤΕΕΣΑ) - Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Στεμνίτσας

Ο Υψούντας - Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.