Χριστούγεννα στην «Treeπολη»: Όλες οι εκδηλώσεις

Χριστούγεννα στην «Treeπολη»: Όλες οι εκδηλώσεις

Δεκέμβριος 03, 2016 - 15:56
1 σχόλια

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και φέτος στην πόλη μας!! 

Από 07/12/2016 έως 06/01/2017 η Τρίπολη φοράει τα γιορτινά της για να νιώσουμε όλοι μαζί την μαγεία των Χριστουγέννων και να υποδεχτούμε το Νέο Έτος!! 

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην Πλατεία Πετρινού αρχίζουν οι γιορτές !!!!!!

Ολόκληρο το πρόγραμμα:

Χριστουγεννιάτικο τρενάκι
Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει κάθε μέρα στους δρόμους της πόλης μας και στις καρδιές των παιδιών. Aφετηρία στην πλατεία Πετρινού. Ημέρες λειτουργίας: 07/12/2016 απόγευμα, 10-11/12/2016 και 17-18/12/2016 πρωί-απόγευμα, και από 22/12/2016 έως 06/01/2017 πρωί-απόγευμα.

Χριστουγεννιάτικο χωριό
Ο Σκρούτζ μας υποδέχεται στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στην πλατεία Πετρινού, σε μια ιστορία με πρωταγωνιστές το κακό και το καλό πνεύμα των Χριστουγέννων… που πάντα νικά στην καρδιά μας!
Ο Άγιος Βασίλης, θα μας περιμένει και πάλι στο Χριστουγεννιάτικο χωριό για να γίνουν οι ευχές μας πραγματικότητα! Παράλληλα καλλιτέχνες και διασκεδαστές διοργανώνουν θεατρικά παιχνίδια και κάνουν face painting στα πρόσωπα των παιδιών καθημερινά, από τις 22 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 6 Ιανουαρίου 2017.

Ακολουθεί πλάνο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού:
22/12/2016 17:30 - 20:30
23/12/2016 17:30 - 20:30
24/12/2016 11:00 - 14:00 / 17:30 - 20:30
26/12/2016 11:00 - 14:00 / 17:30 - 20:30
27/12/2016 17:30 - 20:30
28/12/2016 17:30 - 20:30
29/12/2016 17:30 - 20:30
30/12/2016 11:00 - 14:00 / 17:30 - 20:30
31/12/2016 11:00 - 14:00 / 17:30 - 20:30
05/01/2017 17:30 - 20:30
06/01/2017 17:30 - 20:30

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου
Ώρα 18:00 - Πλατεία Πετρινού
Έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και άναμμα του δέντρου της πόλης

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Πετρινού ο Δήμαρχος της πόλης και όλοι οι δημότες ανάβουμε τα πολύχρωμα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Και φέτος τα παραμυθένια σπιτάκια του χριστουγεννιάτικου χωριού ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους σε μικρούς και μεγάλους. Ηθοποιοί, μουσικοί της δημοτικής φιλαρμονικής, οι παιδικές χορωδίες του Ορφέα και της χορωδίας Τρίπολης, ζογκλέρ, νεράιδες, ο Σκρουτζ και το πνεύμα των Χριστουγέννων, όλοι μαζί συναντούν το αγαπημένο συγκρότημα των παιδιών, τους XANA ZOO, σε μια κεφάτη και γιορτινή παράσταση για τα παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά.

Ο Άγιος Βασίλης, με βοηθό του τον δήμαρχο της Τρίπολης μοιράζουν και φέτος χριστουγεννιάτικα δώρα.

Σάββατο 10 & Δευτερα 12 Δεκεμβρίου
Ώρα 20:00 - Μαλλιαροπούλειο Θέατρο
Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδίας Τρίπολης

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο η Χορωδία Τρίπολης παρουσιάζει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή έξι Χορωδιών (τρεις κάθε βράδυ) με ποικίλο ρεπερτόριο η κάθε μια.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Ώρα 08:00 - Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου

Στη Θεία Λειτουργία συμμετέχει η Χορωδία Τρίπολης στα πλαίσια του εορτασμού του Προστάτη της Αγίου Διονυσίου.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Ώρα 12.00 - Μαλλιαροπούλειο Θέατρο
ΕΤΣΙ Κι Έγινε!

Δραματοποιημένο παραμύθι με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή των παιδιών. Ένα καραβάκι από χαρτί κι ενός παιδιού η ευχή προς τον Άγιο Βασίλη θέλουν να φτάσουν το φεγγάρι! Αρχηγός η φωτιά, δάσκαλος η γη, φίλος ο άνεμος και χορευτής το νερό φέρνουν μια σπίθα στην καρδιά, μια μαργαρίτα που ονειρεύεται τη θάλασσα, έναν όμορφο κι ελεύθερο χαρταετό, ένα κύμα που θέλει σύννεφο να γίνει και το αστέρι που ξέρει από ευχές... Και το όνειρο καράβι, «έτσι κι έγινε» θα πει!
Μια τρυφερή ιστορία σαν από χαρτί, δυνατή σαν ευχή γεμάτη με μελωδίες, κάλαντα και τραγούδια που αγαπάμε χρόνια τώρα...
Μουσικά όργανα ζωντανά: Κιθάρα, τζουράς, μαντολίνο, κρουστά
Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Ελένη Βαρελτζή
Παίζουν: Σταυρούλα Κοντοπούλου, Καλλιόπη Μανδρέκα, Κώστας Σαλλής, Μουσική Επιμέλεια: Ελένη Βαρελτζή, Κώστας Σαλλής Σκηνικά-Κοστούμια: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Στο τέλος της παράστασης θα παίξουμε Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και όλοι μαζί θα κάνουμε στο αστέρι μια ευχή για το Νέο Έτος.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου
Κάλαντα στην πόλη μας

Η Δημοτική Φιλαρμονική και οι παιδικές χορωδίες Ορφέα Τρίπολης και Χορωδίας Τρίπολης τραγουδούν τα κάλαντα στις κεντρικές πλατείες της πόλης.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου
Ώρα 20.30 - Μαλλιαροπούλειο Θέατρο
Χριστουγεννιάτικο γκαλά «Ο χριστουγεννιάτικος εφιάλτης του Σκρουτζ»

Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με τη συμμετοχή τραγουδιστών, ηθοποιού, και της Χορωδίας Ορφέα Τρίπολης (Μικτό και παιδικό τμήμα). Ένα φωτεινό μουσικό ταξίδι, μέσα σ’ ένα σκοτεινό
παραμύθι. Η ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ, όπως τη διηγήθηκε η ανατριχιαστική πένα του Αντώνη Τουμανίδη στο «Εφιάλτες και Παραμύθια», ζωντανεύει μέσα από γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αγαπημένα μιούζικαλ, με τις φωνές των: Βάσιας Ζαχαροπούλου και Γιάννη Φίλια. Ένα δυναμικό, λαμπερό μουσικοθεατρικό γκαλά με αφηγήτρια την Αθηνά Μαξίμου που θα σας καθηλώσει, αλλά και θα σας ταξιδέψει.
Τραγουδούν: Βάσια Ζαχαροπούλου (Υψίφωνος), Γιάννης Φίλιας
(Τενόρος), Ηθοποιός-Αφηγήτρια: Αθηνά Μαξίμου
Χορωδία Ορφέα Τρίπολης, Διεύθυνση χορωδίας-μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αθανασοπούλου
Παιδική χορωδία Ορφέα Τρίπολης, Διεύθυνση χορωδίας-μουσική
διδασκαλία: Χαρά Πίσχου, Συνοδεύει ορχήστρα Δωματίου.
Διευθύνει: ο Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου
Μια Φορά κι ένα Τσουκάλι
Ώρα 19:00 - Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Νόστιμα παραμύθια, μελιστάλαχτες μελωδίες, βασιλιάδες που έγιναν φουρνάρηδες, μάγειρες που έγιναν βασιλιάδες, μυρωδιές, μπαχαρικά και μια σταγόνα μέλι που φέρνει τα πάνω κάτω! Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο τσουκάλι μας και φτιάχνουμε μία εύγευστη, λαχταριστή και κεφάτη ιστορία που μοιάζει με γιορτή! Τέλος πασπαλίζουμε με το μαγικό συστατικό. Αυτό που κάνει όλα τα φαγητά πιο νόστιμα από ποτέ! Σερβίρουμε πάντα με χορό, τραγούδι και τη συμμετοχή των παιδιών!
Μια παράσταση που ζωντανεύει τεντζερέδες, κουτάλες και πιρούνες. Μπαχαρικά χορεύουν και ποτήρια παίζουν μουσική!
Μουσικά όργανα ζωντανά: Κανονάκι, Ακορντεόν, Κρουστά
Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Ελένη Βαρελτζή
Παίζουν: Ελένη Βαρελτζή, Δάφνη Μαρκάκη, Χρύσα Καραΐσκου
Μουσική Επιμέλεια: Ελένη Βαρελτζή, Χρύσα Καραΐσκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μυρτώ Κοσμοπούλου

Στο τέλος της παράστασης θα έχουμε Χριστουγεννιάτικο Θεατρικό Παιχνίδι στην κουζίνα, τραγουδώντας Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
Ώρα 19:30 - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

Πρωτοχρονιάτικο Gala Χορωδίας Τρίπολης με την εμφάνιση όλων των τμημάτων της Μικτής Χορωδίας, της Νεανικής Χορωδίας “LA VITA”, της Παιδικής Χορωδίας “ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ” και της Προ-παιδικής Χορωδίας “ΤΑ ΣΚΑΘΑΡΙΑ”.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου
Κάλαντα στην πόλη μας

Η Δημοτική Φιλαρμονική και οι παιδικές χορωδίες Ορφέα Τρίπολης και Χορωδίας Τρίπολης τραγουδούν τα κάλαντα στις κεντρικές πλατείες της πόλης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 Ιανουαρίου
«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΟ... ΔΑΣΟΣ»
Ώρα 19:00 - Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Όπερα για παιδιά του Χρήστου Γιαννούλη
Μία παιδική όπερα - μουσικό παραμύθι βασισμένη στο παραμύθι του Σ. Προκόφιεφ “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, για παιδικές φωνές στους ρόλους, τρίφωνη παιδική χορωδία. Τι συμβαίνει όταν ο Μικρός Πέτρος πάει για διακοπές στον παππού του; Πόσο παράξενο του φαίνεται το νέο περιβάλλον του; Βλέπετε ο παππούς ζει μακριά από τη μεγάλη πόλη, σ’ ένα χωριό κοντά στο δάσος, με μία υπέροχη λιμνούλα και με φανταστικά όμορφα και παιχνιδιάρικα ζωάκια, φουντωτά δένδρα, μυστικά περάσματα, και ξέφωτα που υπόσχονται πολύ παιχνίδι!
Προσοχή όμως, διότι ο κίνδυνος παραμονεύει. Εκεί κοντά βρίσκεται και το θεριό του δάσους που όλοι στη θέα του κοκαλώνουν! Ο Λύκος!!!
Ο παππούς τρέμει και μόνο στη σκέψη ότι ο εγγονός του μπορεί να διασταυρωθεί κάποια στιγμή με το θηρίο... και τότε!
Ο Πέτρος από την άλλη γνήσιο παιδί της πόλης, δεν μπορεί να καταλάβει τον πραγματικό κίνδυνο και το βλέπει κι αυτό σαν παιχνίδι... κι έτσι αποφασίζει να βγει έξω στο δάσος και να αναζητήσει την τύχη του...
Αλίμονο και στους δύο λοιπόν γιατί όταν συναντηθούν οι δυο τους πολλά μπορούν να συμβούν.
Για να δούμε λοιπόν, θα βρει συμμάχους ο Πέτρος στο παράτολμο εγχείρημά του και αν ναι, ποιος από τους δύο θα νικήσει τελικά;
Η συνέχεια επί σκηνής!
Συντελεστές: Παναγιώτης Παντούλιας, Αλεξίου Χριστίνα, Πένυ Ρίζου, Χριστίνα Ασημακοπούλου, Ζωή Σολδάτου, Άννυ Φασσέα, Αλέξανδρος Λουζιώτης, Νεφέλη Τσιπουρίδη
Σύνθεση-Μουσική διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιαννούλης
Σκηνοθεσία-Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Για τις παραστάσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι Άγιες μέρες έφτασαν και το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων για Αγάπη, Αλληλεγγύη και Ελπίδα συγκινεί όσο ποτέ άλλοτε τις καρδιές μας.
Διανύουμε δύσκολες εποχές αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι σημαίνει να μοιράζεσαι, να νοιώθεις και να χαμογελάς.

Οι φετινές εκδηλώσεις για τις εορτές των Χριστουγέννων και το καλωσόρισμα του Νέου Έτους, θα μας δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της πόλης μας, να νιώσουμε χαρά και να αισθανθούμε τη Χριστουγεννιάτικη μαγεία που τόσο λείπει από την καθημερινότητα μας.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο χωριό που με ιδιαίτερη φροντίδα και χαρά στήθηκε και φέτος. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορωδίες, ζογκλέρ και μυστηριώδεις νεράιδες, έρχονται να συνθέσουν την μοναδική ατμόσφαιρα των ξεχωριστών αυτών ημερών.

Όλη η πόλη μια γιορτή… γιατί το πνεύμα το Χριστουγέννων δεν κάνει διακρίσεις… κατοικεί μέσα μας, υπάρχει δίπλα μας, μιλά σε μικρούς και μεγάλους και μας υπενθυμίζει τι σημαίνει να αγαπάς, να χαίρεσαι, να επιθυμείς και να δίνεις απλόχερα.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Τρίπολης
Δημήτρης Παυλής

Κάθε τέτοια εποχή, πες από φόβο, πες από ελπίδα, κάνουμε έναν απολογισμό: τι καταφέραμε, τι αφήσαμε, τι ονειρευόμαστε...
Μπορεί η ζωή να μην είναι τέλεια, μπορεί να μας χρωστάει, μπορεί να της χρωστάμε...

Ευτυχώς υπάρχουν τα Χριστούγεννα κάτω από το δέντρο και τα κάλαντα και τα λαμπιόνια και τα παιδιά... κι έτσι η ζωή γίνεται ωραία.
Όμορφες γιορτές με Υγεία.

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης
Σπύρος Βρέντας

Video: 

Treeπολη - Χριστούγεννα Κάτω Από Το Δέντρο Και Φέτος... Spot


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.