Χρήστος Νικήτας- Στρατολάτης: Ο εμπνευστής του Διαγωνισμού Παραδοσιακού Τραγουδιού στα Λαγκάδια (vid)

Χρήστος Νικήτας- Στρατολάτης: Ο εμπνευστής του Διαγωνισμού Παραδοσιακού Τραγουδιού στα Λαγκάδια (vid)

Ιούλιος 27, 2019 - 21:11
0 σχόλια

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 46η χρονιά ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1973, με εμπνευστή τον αείμνηστο Λαγκαδινό λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα-Στρατολάτη. Στόχος ήταν να τιμηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και παράλληλα να ενισχυθεί η διάδοση της μουσικής μας παράδοσης.

Το 2013 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής Λαγκαδίων συμπλήρωσε τα 40 του χρόνια. Το βράδυ του διαγωνισμού παρουσιάστηκε ένα βίντεο-αφιέρωμα του Δήμου Γορτυνίας στον Χρήστο Νικήτα Στρατολάτη, εμπνευστή του Διαγωνισμού Παραδοσιακού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια Γορτυνίας.

Στην εκδήλωση του Διαγωνισμού 2013, που ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Χρήστου Νικήτα Στρατολάτη, ο Δήμος Γορτυνίας τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα.

Ο διαγωνισμός, ένα πολιτιστικό γεγονός που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και αποτελεί μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο μας, μετρά πλέον 42 χρόνια και συνεχίζει την παράδοση του δημοτικού τραγουδιού.

Δείτε το πολύ ωραίο βίντεο-αφιέρωμα από το DiscoverGortynia

Video: 

ΛΑΓΚΑΔΙΑ 2013 ΑΦΙΕΡΩΜΑ 40 ΧΡΟΝΩΝ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.