Χρήστος Λαμπρόπουλος: Με συναινέσεις και χωρίς εκβιασμούς θα λυθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χρήστος Λαμπρόπουλος: Με συναινέσεις και χωρίς εκβιασμούς θα λυθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μάρτιος 12, 2019 - 21:00
14 σχόλια

«Εμείς στοχεύουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Την επόμενη μέρα θα απευθυνθούμε σε όλους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.»

Για τον πολιτικό σχεδιασμό της παράταξης  «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του Παναγιώτη Νίκα,  αλλά και για τις προσωπικές του στοχεύσεις μίλησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας και πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Λαμπρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr

O κ. Λαμπρόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για την επομένη μέρα μετά τις εκλογές, για τις συνεργασίες που θα υπάρξουν στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά ιεράρχησε και τα έργα που είναι πρωτίστης σημασίας για την Αρκαδία.

Με βάση την πείρα σας ως αντιδήμαρχος Τρίπολης, ποια είναι τα πρωταρχικής σημασίας ζητήματα της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα του τόπου μας στα οποία θα επιχειρήσετε να απαντήσετε εφόσον η παράταξή σας επικρατήσει στις εκλογές του Μαΐου;

Η άποψή μου είναι ότι η Πελοπόννησος και η Αρκαδία ειδικότερα,  έχουν μείνει πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος μας είναι η επανένταξη της Πελοποννήσου στον χάρτη της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης και σίγουρα η διατήρηση του πληθυσμού της, ο οποίος διαρρέει και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες απογραφές. Είναι σαφές ότι ο νομός παρουσιάζει μείωση πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου.

Η ανεργία είναι πολύ μεγάλη γιατί δεν υπάρχουν τα κίνητρα για να ενεργοποιηθεί η παραγωγή και να εκμεταλλευτούμε όλα εκείνα τα ξεχωριστά προϊόντα που μπορούν να λάβουν ονομασία προέλευσης, έχουμε τους Δρόμους του Κρασιού και ως εκεί.

Κυρίαρχα ζητήματα είναι να μπορέσουμε με δράσεις να ενισχύσουμε τον τουρισμό, μιας και η Αρκαδία μας έχει πλεονεκτήματα και ως προς τον θρησκευτικό τουρισμού αναδεικνύοντας τα πολλά μοναστήρια της, αλλά ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος  εκλείπει.

Οφείλουμε να βελτιώσουμε το κομμάτι του τουρισμού και να δώσουμε κίνητρα για να οργανωθεί καλύτερα η παραγωγή με αιχμή τα προϊόντα ονομασίας προελεύσεως, έτσι ώστε να κρατηθούν ο νέοι εδώ και η Αρκαδία να μπαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης και αύξησης στης οικονομίας και της βελτίωσης του ακαθάριστου προϊόντος που είναι από τα χειρότερα στη χώρα.

Στον πρόγραμμα της παράταξη οι υποδομές θα παίξουν πρωταρχικό ρόλο, η Αρκαδία εδώ και δεκαετίες έχει ως ζητούμενο να μπορέσει η Γορτυνία να συνδεθεί με την Αρχαία Ολυμπία και με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Πελοποννήσου.

Πρέπει να βελτιωθεί η δομή των δρόμων από την Τρίπολη προς όλη της παραλιακή ζώνη της Κυνουρίας (κάτι το οποίο το ακούμε κατά καιρούς την προεκλογική περίοδο σε μια ξεχωριστή ζυγαριά, γιατί το τι εξαγγέλλεται δυο μήνες πριν τις εκλογές είναι ελεγχόμενη) να προγραμματιστούν άμεσα έτσι ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε την εισροή τουριστών, Ελλήνων και ξένων προς τις περιοχές που είναι τα μοναστήρια μας. Οι παραγωγικές μονάδες, αλλά και οι παραλίες του νομού μας.

Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας και των δήμων;

Είναι απαραίτητο να υπάρχει και τα τελευταία πολλά χρόνια δυστυχώς δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει  ένας στρατηγικός σχεδιασμός για το πώς χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια.

Είναι πρωταρχικής σημασίας η συνεργασία μεταξύ περιφέρειας και δήμων γιατί μόνο έτσι μπορούν να ιεραρχηθούν τα όποια προβλήματα έτσι ώστε τα διαθέσιμα κονδύλια να κατανέμονται σε έργα σπουδαιότητας και δευτερεύοντας σε έργα μικρής σημασίας και  βεβαίως όχι σε έργα που έχουν να κάνουν μόνο με δημόσιες σχέσεις στην πλάτη των χρημάτων που διαθέτει το ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση για υποδομές.

Για ποιον λόγο συμπορεύεστε με τον κ. Παναγιώτη Νίκα και συντάσσεστε στον συνδυασμό του; Σε αυτή σας την απόφαση κύριο ρόλο έπαιξε η προτίμηση του κόμματος στο πρόσωπό του ή η προσωπικότητα και η εμπειρία του κ. Νίκα;

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος Καλαμάτας και αυτή δεν είναι μόνο η προσωπική μου άποψη, καθώς η Καλαμάτα τον έχει εκλέξει δήμαρχο τρεις φορές, αλλά το λένε και τα έργα του, που έχουν δημιουργήσει αυτή την εικόνα της Καλαμάτας η οποία δίνει την εντύπωση ότι ζουν εκτός της ελληνικής κρίσης για πάρα πολλά χρόνια.

Ο Παναγιώτης Νίκας στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έτσι κυρίαρχο στοιχείο για τη δική μου επιλογή είναι η εμπειρία και ικανότητά του. Να σημειώσω βέβαια ότι ποτέ δεν έχω κρύψει την ταυτότητά μου ούτε παρεκκλίνει από τη στήριξη στις επιλογές της ΝΔ, ούτε βέβαια αυτό έχει γίνει συγκυριακά και ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Εγώ σταθερά είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στηρίζω τις επιλογές της, με τιμά με την φιλιά του ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και σαφώς και θα στήριζα την επιλογή του, η οποία είναι μια κατάλληλη επιλογή για την επόμενη μέρα στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θα θέλαμε να μας δώσετε ένα-δύο στοιχεία του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και της παράταξής σας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δίνοντας μόνο μερικές γραμμές, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα, θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο παίζουν οι υποδομές και τα έργα πνοής, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη του τουρισμού.

Εννοείται ότι σημαντικότατο ρόλο παίζουν τα απορρίμματα και η διαχείριση τους, δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας, λέγοντας ότι τα απορρίμματα είναι ένα θέμα που ταλανίζει εδω και δεκαετίες την περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν έχει λυθεί ακόμα, με τις ευθύνες να βαραίνουν αυτούς που έχουν την ευθύνη.

Στόχος είναι λύσουμε το πρόβλημα, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ακυρώσουμε ότι θετικό ενδεχόμενος έχει γίνει ούτε να πάμε το θέμα στις χρόνια πίσω. Πρέπει να υπάρξει μια επόμενη μέρα που θα λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες τις περιβαλλοντικές και τις αρχαιολογικές και θα εξασφαλίσουμε ότι ο πολίτης της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου δεν θα επιβαρύνεται περισσότερο από ό,τι του αναλογεί. Έτσι θα εξασφαλίσουμε μια σύμβαση με όποια διαπραγμάτευση θα χρειαστεί η οποία δεν θα θέτει όρους που θα είναι ένα κόστος υπέρογκο για τον πολίτη.

Είμαι υπέρ του μοντέλου ΣΔΙΤ η οποία συμφωνεί με την ιδεολογία μου το οικονομικό και το φιλελεύθερο, έτσι θα κρατήσουμε τα όποια θετικά προφανώς όμως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

Πώς κρίνετε τον «Κλεισθένη Ι» σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Πιστεύετε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ώριμη για να προχωρήσει στις συνεργασίες που ενδεχομένως απαιτηθούν μεταξύ διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων;

Οι συνεργασίες είναι απαραίτητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, μιας και προβλήματα είναι κοινά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εισήχθη ο «Κλεισθένης Ι» εγκυμονεί κινδύνους και φαίνεται ότι η επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση θα είναι δύσκολη στη λήψη αποφάσεων εξαιτίας τους ότι περνάμε σε μια πολύ διαφορετική δομή των περιφερειακών και των δημοτικών συμβουλίων. Οι συνεργασίες είναι αιτούμενο, προφανώς όμως η συναλλαγή προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά είναι κάτι που πρέπει να το αποφύγουμε αφού φοβάμαι ότι με τις διατάξεις του «Κλεισθένη Ι» κάτι τέτοιο δεν αποφεύγεται.

Με ποιες πολιτικές δυνάμεις πιστεύετε ότι είναι πιο κοντά η παράταξη του Παναγιώτη Νίκα;

Η παράταξη απευθύνεται σε όλο τον λαό της Πελοποννήσου, δεν έχουμε στεγανά και ήδη από τα ανακοινωμένα ονόματα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, δεν είναι όλοι απολύτως προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι ένα δείγμα που δείχνει ότι εμείς δεν βλέπουμε την παράταξη ως υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας μόνο, αλλά ως μια υποψηφιότητα που στηρίζεται από την ΝΔ για να λύσει τα προβλήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου, απευθυνόμενοι σε όλο τον κόσμο που έχει την ίδια φιλελεύθερη άποψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ένα ίδιο ύφος και ήθος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με την νυν περιφερειακή αρχή;

Εμείς στοχεύουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Την επόμενη μέρα θα απευθυνθούμε σε όλους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανείς που να πει, «εγώ δεν συναινώ για να λύσουμε τα προβλήματα της περιφέρειας, άσχετα με το οποίος φταίει τώρα».

Το κόμματα θα παίξουν ρόλο στην συνεργασία ή μη των παρατάξεων του ΠεΣυ;

Την επόμενη μέρα πιστεύω δεν θα υπάρξει κανείς που δεν θα θέλει να συνεργαστεί με την περιφερειακή αρχή, για να λύσουμε τα προβλήματα. Εμείς στηριζόμαστε από τη ΝΔ, είναι προφανές ότι το κόμμα έχει κάνει γνωστό ότι τα στελέχη του τα καλεί όλα να στηρίξουν την επιλογή Νίκα και προφανές είναι επίσης ότι όποιοι θέλουν να  λέγονται στελέχη της ΝΔ θα κρίνονται από την παρουσία τους στην εκλογή αυτή.

Την επόμενη μέρα κανένα κόμμα δεν μπορεί να αρνηθεί στην περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της περιφέρειας και θέλω να πιστεύω ότι κανένας δεν θα προκρίνει μικροκομματικά κριτήρια.

Ποια θα ήταν η πρώτη παρέμβαση που θα προτείνατε, εφόσον είχατε εκλεγεί, σε σχέση με τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Μιας και η ΠΕ Αρκαδίας έχει μείνει πίσω από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, την επόμενη μέρα στόχος είναι ο μηχανισμός παραγωγής έργων να γίνει απολυτός ανοιχτός και διαφανής, έτσι ώστε ο σχεδιασμός να γίνεται με βάση τις ανάγκες της Αρκαδίας και όχι με βάση μικροπολιτικά κριτήρια.

Μαθαίνω ότι υπάρχουν έργα χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις στα άρπα-κόλλα της τελευταίας στιγμής

Ο μηχανισμός παραγωγής θα παίρνει την αμέσως επόμενη μέρα τις κατευθυντήριες γραμμές, θα γίνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός από την περιφερειακή αρχή.
«Όλα θα γίνονται με διάφανες διαδικασίες και χωρίς στεγανά, χωρίς αποκλεισμούς»

Οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με κατευθύνσεις, αλλά όχι με επηρεασμούς και προφανώς δεν θα αποτελούν εργαλείο μικροπολιτική αλλά εργαλείο έργων.

Στην προτελευταία, αλλά και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι ανεξάρτητοι πλέον περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη, στελέχη και μέλη της ΝΔ, δεν εμφανίστηκαν. Με δεδομένο ότι η περιφερειακή αρχή έχει ακόμα δρόμο μπροστά της και θα είναι ενεργή ως τον Αύγουστο, πώς κρίνετε αυτή τη στάση αυτοδιοικητικές, οι οποίοι εξελέγησαν για να βρίσκονται στο ΠεΣυ; Με λίγα λόγια: το κόμμα ή την αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να υπηρετεί ένας αυτοδιοικητικός;

Ο αυτοδιοικητικός έχει την υποχρέωση να υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου. Να τονίσω ότι στο τελευταία ΠεΣυ δεν απείχαν μονό στελέχη της ΝΔ αλλά και από όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι δύο μήνες πριν τις εκλογές δεν μπορεί να προσποιείται ότι θέλει να λύσει τα προβλήματα τα οποία δεν έχει λύσει τα τελευταία 9 χρόνια.

«Θα πρέπει να διατηρηθεί ένα μίνιμουμ πολιτική συνεργασίας και πολιτικού πολιτισμού βάσει του οποίου δεν θα κληθεί κανείς να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύουν την επόμενη περιφερειακή αρχή.

Δόξα τω Θεώ απομένουν μόνο δύο μήνες έως τις εκλογές, ό,τι δεν έγινε είναι ευθύνη αυτών που δεν το έκαναν, από εδώ και στις εξής είναι προφανές και αυτονόητο ότι δεν μπορεί να κανείς να δεσμεύσει τον επόμενο.

Μετά τις εκλογές με την περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα θα μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα και με ευρύτερες συναινέσεις, αλλά όχι με τον εκβιασμό της τελευταίας στιγμής.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Λαμπρόπουλος κάλεσε όλες τις γυναίκες της Αρκαδίας στην εναρκτήρια προεκλογική του εκδήλωση που θα γίνει στο κέντρο «Πεινακοθήκη» την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στις 11:00.

Έφη Καστραντά

 


14 Σχόλια

Με τι θα αλλάξετε την πελοπόννησο ρε Χρήστο; με ένα πιόνι που βάλατε μπροστά;

Πως έρχεται και μας λέτε ότι πριν 5 χρόνια μας έλεγες ότι ειναι ο Πέτρος καλός και τώρα δεν είναι; Αναξιόπιστοι πριν καν αρχίσετε

Αυτο ειναι ο Χριστος Λαμπροπουλος να μιλαει σε ενα περιβαλλον αποστειρωμενο,ερημο και προστατευμενο.Διχως τους πολιτες να τον ενοχλουν και το σημαντικοτερο,να περιδιαβαινει τον πεζοδρομο και τις πλατειες της πολης χωρις να του δινει κανεις σημασια.

@21:46 - Πιόνι ο Νίκας; Τρεις φορές Δήμαρχος Καλαμάτας και τον λες πιόνι; Ποιανού είναι πιόνι;

Χριστο λυπάμαι που το λέω αν δεν σε βοηθήσει κάποιος κομματικός μηχανισμός δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγείς , ανήκεις και εσυ σε αυτούς που ισοπέδωσαν την πόλη με την άναρχη ανοικοδόμηση συγνώμη που το λέω λυπάμαι γιατί μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής σαν άνθρωπος

23:28 Ώπα ρε μεγάλε, δεν είναι κι ο Γκάντι να τον κοιτάνε με θαυμασμό και δέος! Και στην τελική, σε ποιον θα έδινε σημασία ο κόσμος; Χ€$μένους τους έχουν όλους. Σιγά τα πρόσωπα!

"Εμείς στοχεύουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Την επόμενη μέρα θα απευθυνθούμε σε όλους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα" Τι ωραία! Ευφάνταστος υπότιτλος! Δεν θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα το βαθύτερο νόημα των προθέσεών τους! Αντί να μας πείσει προκαταβολικά για το πρόγραμμά τους, μας λέει πως κύριος σκοπός τους είναι να κερδίσουν τις εκλογές και η επίλυση των προβλημάτων έπεται. Αμ το μάθαμε πια!

Τους Αρκάδες δεν τους ενδιαφέρει αν τρώτε στα ακριβά εστιατόρια με το άλλο τέκνο της οικογενειοκρατίας , Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν μας ενδιαφέρει η φιλία σας με αυτόν. Δεν έχετε σχέδιο για την περιοχή. Δεν έχετε όραμα για αυτήν. Οι θέσεις είναι δοτές και στην υπηρεσία των ορεξέων της πιθανολογούμενης κυβέρνησης του φίλου σου. Εσύ και το πιόνι που έχετε για επικεφαλής είσαστε οι εκπρόσωποι των τοπικών ελίτ .

ΕΠΑΡΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ .......Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΜΠΡΟΠΟΥΛΕ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ........! ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΜΟΝΟΝ 2 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΣΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙ ...... ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ! Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ......ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ......ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ .

Κρίμα που δεν είσαι υπόδικος κυνηγός που χορεύει στα πανηγύρια και ζυμώνεται με τον κόΖμο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.