Χρίσμα ή απλώς στήριξη έχει, τελικά, ο Παναγιώτης Νίκας από τη Νέα Δημοκρατία; (vid)

Χρίσμα ή απλώς στήριξη έχει, τελικά, ο Παναγιώτης Νίκας από τη Νέα Δημοκρατία; (vid)

Δεκέμβριος 03, 2018 - 13:01
12 σχόλια

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη ΝΔ δεν ανέπτυξε τις απόψεις του κόμματος για την πώληση της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Δίχως να λάβουν ουσιαστικές απαντήσεις αποχώρησαν από τη διερευνητική συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των φορέων της Μεγαλόπολης, και συγκεκριμένα ο κ. Βαγγ. Τσουμπλέκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ, και ο Αριστείδης Μπρουμάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη αλλά και των ενδεχόμενων απολύσεων εργαζομένων.

Με δεδομένο δε ότι η ΔΕΗ είναι ο μοναδικός πόλος ανάπτυξης της πόλης και της γύρω περιοχής, και καθώς σε πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ κ. Σκρέκα αλλά και του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση τα ερωτήματα των κατοίκων και των εργαζομένων που αγωνιούν για την τύχη τη δική τους αλλά και της πόλης τους παρέμειναν αναπάντητα, και το κόμμα «γυμνώθηκε» μπροστά σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα, αφού το μόνο που έμεινε από την επίσκεψη του Σεπτεμβρίου ήταν οι χαιρετούρες και οι φωτογραφίες, το γεγονός ότι ο κ. Νίκας ανέπτυξε τις δικές του θέσεις ως αυτοδιοικητικός αλλά δεν μετέφερε την άποψη του κόμματος, όπως θα περίμενε κάποιος αφού από τη αρχή η υποψηφιότητά του «πλασαρίστηκε» ως αμιγώς κομματική, δημιουργεί ερωτηματικά.

Πόσω μάλλον όταν την ίδια ημέρα και απευθυνόμενος στο ίδιο ακροατήριο, δηλαδή στους Μεγαλοπολίτες, ο κ. Νίκας εξέφρασε δύο διαφορετικές απόψεις για την υποψηφιότητά του και για το αν είναι ή όχι κομματική. Ενώ, επί προσθέτως, είπε ότι έχει τη «στήριξη» του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, την ίδια ώρα που το κόμμα της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει δώσει χρίσμα στον δήμαρχο Καλαμάτας με γνώμονα τα πιστεύω του και τον χώρο στον οποίον ανήκει.

Όπως θα ακούσετε στο ηχητικό, ο κ. Νίκας αναφέρει στην αρχή της συνάντησης στη Μεγαλόπολη:

«Ως αυτοδιοικητικός έχω συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις, διότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, στην αυτοδιοίκηση ερχόμαστε με τις ιδέες και τις απόψεις μας, άλλο αν βάζουμε πρώτα τον Δήμο ή την Περιφέρειά μας, γιατί αυτή είναι η αποστολή του αυτοδιοικητικού».

Και μετά, αναφέρθηκε στη στήριξη που έχει λάβει από τη Νέα Δημοκρατία.

Έχω στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, και από άλλους θα υπάρξει, αλλά ο ρόλος μου εδώ είναι αυτοδιοικητικός. Θα έρθει κάποιος από το κόμμα, θα σας τις παρουσιάσει (σ.σ. τις προτάσεις για τη ΔΕΗ), και εγώ θα σας πω αυτά που πιστεύω.

Αναρωτιόμαστε πότε το χρίσμα έγινε στήριξη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αναρωτιόμαστε γιατί σε αυτή τη δύσκολη συνάντηση στη Μεγαλόπολη ο κ. Νίκας κατέβηκε μόνος του, χωρίς την πολύτιμη παρουσία του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παραβρέθηκε στη Γιορτή του Χειμώνα στην Αλωνίσταινα και στον Χορό του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας. Δεν ήταν σημαντικό ο βουλευτής του κόμματος να είναι παρών στη συνάντηση του υποψήφιου του κόμματος στην πιο υποβαθμισμένη –ας μην κρυβόμαστε- περιοχή της Αρκαδίας, για την οποία μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει ότι τα απορρίμματα της Πελοποννήσου καλό είναι να πάνε εκεί;

Στην Τρίπολη, και προς επίρρωσιν των όσων μας προβληματίζουν, ο κ. Βλάσης και η κυρία Παναγιωτοπούλου είχαν αναφέρει ρητά ότι ο κ. Νίκας έχει το χρίσμα του κόμματος και μάλιστα η κυρία Παναγιωτοπούλου είχε πει:

«Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες πρέπει να είναι δικοί μας άνθρωποι και να έχουν την εμπιστοσύνη του προέδρου. Αυτό δεν έγινε με την έννοια της χειραγώγησης, αλλά με την έννοια της συνεννόησης και της συνεργασίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, καλύτερα συνεργάζεσαι με εκείνους με τους οποίους μοιράζεσαι τις ίδιες απόψεις».

Χωρίς τον βουλευτή του κόμματος, χωρίς ξεκάθαρη θέση από το κόμμα για το τι θα κάνει η ΝΔ αν και εφόσον γίνει κυβέρνηση με τη ΔΕΗ, η ίδια η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στη Μεγαλόπολη αποδυναμώθηκε. Δεν κρίνουμε την παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προστασία των εργαζομένων και στις δικές του, αυτοδιοικητικές απόψεις, αλλά αναρωτιόμαστε: ο βουλευτής του Νομού, το κόμμα το ίδιο, τον έβγαλαν μπροστά και τώρα δεν τον συνοδεύουν στις πρώτες συναντήσεις με στελέχη και παραγωγικούς φορείς σε μια τόσο νευραλγική περιοχή της Αρκαδίας;

Το ίδιο το κόμμα έχει προτάξει την υποψηφιότητα του κ. Νίκα ως αμιγώς κομματική. Ωστόσο, δεν διαφαίνεται αυτό ούτε αποδεικνύεται στην πράξη.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με φορείς, όπως προανήγγειλε ο κ. Νίκας. Ωστόσο, πέρα από το κλισέ της πρώτης εντύπωσης που είναι και η πιο σπουδαία, οι Μεγαλοπολίτες ακόμα περιμένουν από το κόμμα της ΝΔ να πει τι θα κάνει με τη ΔΕΗ.

Μέχρι στιγμής, δεν αναφέρθηκαν ξεκάθαρα σε αυτό ούτε ο βουλευτής ούτε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά ούτε και ο τομεάρχης έδωσε, όπως είπαμε, τις απαντήσεις που περίμεναν κάτοικοι και εργαζόμενοι.

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δηλώσεις Νίκα για αυτοδιοίκηση και ΝΔ


12 Σχόλια

O Νίκας έχει χρίσμα,ο Πέτρος τελείωσε, το ίδιο και η Εύη. Με τέτοια άρθρα και την αδυναμία σας δείχνετε,και κανένα δεν κοροϊδεύετε.

Ας τελείωσε ο Πέτρος η Ευη και ολοι οι άλλοι... θα μας πεις την άποψη σου για τη Μεγαλόπολη; Έχετε άποψη η την κρυβει η ΝΔ γιατί θα φάει μαυρο;

Ο ΝΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΔΕΗ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ

κυρια γαλανιαδη ευστοχη η παρατηρηση σας οτι η ΝΔ εχει βαλει το Νικα να βολοδερνει μονος χωρις τους βουλευτες και ατομα απο νδ χωρις να εχει κατι να πει για επισημες θεσεις του κομματος. ελπιζω το κομμα να τον προστατεψει και ο κυριος βλασης να αφησει τα πανηγυρια και να τον στηριξει πιο ενεργα

ΓΙΩΡΓΟΣ 14:34 Εσύ συνέχισε να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι θα βγει περιφερειάρχης ο Νίκας. Το ξέρουμε όλοι και κατά βάθος το ξέρεις κι εσύ ότι περιφερειάρχης θα είναι και πάλι ο Τατούλης, αρέσει δεν αρέσει, γιατί πολύ απλά εκτός από καλός πολιτικός είναι και άνθρωπος και μάλιστα πρόσχαρος, δεν είναι μουντρούχος, ψυχρός και ασόβαρος...

Anonymous 15:22 Στο διάλειμμα μεταξύ επερωτήσεων (γιατί μόνο αυτό κάνει) μπορεί ο Βλάσης να βρει το χρόνο να στηρίξει το Νίκα

Στις εκλογες του 2014 ο γυρολογος και ασχετος Βουδουρης πηρε 57 χιλιαδες ψηφους την πρωτη κυριακη ,και 125 χιλιαδες την Δευτερη.Αυτο για να καταλαβετε τι περιμενει τον Πετρο αν παει δευτερη κυριακη.Οι τοπικιστες Μεσσηνιοι θα ψηφισουν ολοι τους τον Νικα .Και μην ξεχνατε οτι η Μεσσηνια ειναι ο μεγαλυτερος νομος σε πλυθησμο.

@15:34 - Πρόσχαρος, "άνθρωπος", στρατηλάτης, καραβοκύρης, μπεσαλής, κιμπάρης...Τι χαραμίζεται στην περιφέρεια; Υπάρχουν πιο σοβαρές θέσεις για αυτόν. Ας κατέβει στις ευρωεκλογές. Επόμενος προορισμός Βρυξέλλες...Ευρώπη...

Κυρία Γαλανιάδη, δεν μας είπατε όμως, για το ίδιο θέμα (πώληση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και απολύσεις των εργαζομένων) ποια είναι η θέση-άποψη του μεγάλου Πέτρου Τατούλη ?????? Ο Τατούλης τι θα κάνει για το ίδιο θέμα ???? (αλήθεια δεν τον έχω δει να συμμετέχει ποτέ και πουθενά μαζί μας στις αντιδράσεις για την πώληση των μονάδων.....). Περιμένω με αγωνία να μας ενημερώσετε !!!! (όχι μόνο να τα χώνετε στην μια πλευρά....)

Μη τα βαζετε με τη κα γαλανιαδη επειδη σας τα λεει οπως εχουν. Ο νικας ειναι στηριζομενος απο νδ λενε.....η νδ ειναι κομμα αρα η υποψηφιοτητα του εχει και εθνικης εμβελειας βαρυτητα....(τι λεει κατ' επεκταση η νδ για το θεμα...) Ο τατουλης ειναι ανεξαρτητος....αρα και μή μεταφερομενος πολιτικός λόγος....αν θες να μαθεις την αποψη του ρωτα τον.....δε μπορει να κανει πραγματα για τα οποια δεν εχει αρμοδιοτητα....... Το θεμα ειναι..... ο "επιλεκτος" του κουλη....ποια πολιτικη θεση εχει παρει για τα θεματα αυτα, από τον εντολέα του???? Η θα κατσει σουζα μεθαυριο..... αν βγει η νδ?????

O Τατουλης ελεγε οτι ειναι ιδανικη η θεση ανανεσα Βελιγοστη -Παραδεισια για το Σκουπιδοεργοστασιο ,αν γινοταν κατι τετοιο σε συνδυασμο με τον σταθμο μεταφορτωσεως στην καλιροη ,η επιβαρυνση της περιοχης δεν θα ειχε προηγουμενο.Τωρα σωνει και καλα να φτιαξει το εργοστασιο η Τερνα για να *** ολη η Τατουλοπαρεα.

Εν πάσει περιπτώσει, ποια είναι η άποψη του Τατούλη για την πώληση της ΔΕΗ ? Να ιδιωτικοποιηθεί ή όχι ? Γιατί ο Πέτρος, για τον ιδιώτη στα σκουπίδια έχει πολύ θερμή άποψη..... Για την πώληση-ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις απολύσεις τι λέει ο Τατούλης κα Γαλανιάδη ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.