Χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Τρίπολης

Χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Τρίπολης

Οκτώβριος 19, 2019 - 12:37
1 σχόλια

Στην ενημέρωση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας σχετικά με το κονδύλιο ύψους 3.800.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων -οι οποίες λειτουργούν εντός σχεδίου σε μεγάλες πόλεις- προέβη ο περιφερειάρχης Πελοπονήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντησή του με εκπροσώπους τους, την Παρασκευή, στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, η πιο πάνω πίστωση -που μέσω υπερδέσμευσης μπορεί να φθάσει και τα 5.000.000 ευρώ- απευθύνεται στις πιο πάνω κατηγορίας μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν στις Δημοτικές Κοινότητες Αργους, Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης και Τρίπολης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση, σημείωσε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι η ενημέρωση αποσκοπούσε στην διασφάλιση της απόλυτης διαφάνειας απέναντι στους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου οι  ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να ενημερωθούν και να υποβάλουν αιτήσεις.

Η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 100.000 μέχρι 600.000 ευρώ και αφορά το 50% της επένδυσης. Εφόσον αυτή ενταχθεί, η επιχείρηση μπορεί να λάβει το υπόλοιπο 50% με χαμηλότοκο δάνειο.

Οι εντάξιμες πράξεις, μεταξύ άλλων, αφορούν εξοπλισμό, εκσυγχρονισμό και καινοτομία.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.