«Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις οι οποίες θα υλοποιούνται» (video)

«Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις οι οποίες θα υλοποιούνται» (video)

Νοέμβριος 29, 2014 - 11:18
0 σχόλια

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Κυνουρία έθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Γκάβρος στη σύσκεψη των υπηρεσιών και φορέων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γκάβρος μίλησε για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σε έργα του δήμου καθώς καθυστερούν οι χρηματοδοτήσεις, με αποτέλεσμα τα έργα να έχουν μείνει στο κενό.

Για τα ρέματα είπε

Ο καθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμιών ανήκει στους δήμους, για ένα ποσό των 33.000 ευρώ, τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος για την φύλαξη των ρεμάτων μιας και η δημοτική αστυνομία δεν υφίσταται πλέον. Ο προβληματισμός εγγυείται στο ότι αν κάποιος ρίξει απορρίμματα στα ρέματα ο δήμος θα κληθεί να απολογηθεί.

Για την ύδρευση:

Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία έτη με τα ακεραία καιρικά φαινόμενα το αγροτικό δίκτυο αντιμετωπίζει προβλήματα με τα χιόνια.

Για την πυροφύλαξη είπε ότι το πυροσβεστικό σώμα δεν έχει αρκετό προσωπικό για να μπορέσει να επανδρώσει και τα πυροφυλάκια και δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα και προσλήψεις.

Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις οι οποίες θα υλοποιούνται

Πρέπει να ζητήσουμε κονδύλια και να δούμε εξειδικευμένα για αυτά τα προβλήματα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τόνισε και να υπάρχει επιβλέπουσα αρχή για να βλέπει αν γίνονται οι πράξεις.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Θέματα της Βόρειας Κυνουρίας στη σύσκεψη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.