Χρ. Στάικος: ΝΔ και Μητσοτάκης παίζουν με το μέλλον των κατοίκων της Μεγαλόπολης και της Δ. Μακεδονίας

Χρ. Στάικος: ΝΔ και Μητσοτάκης παίζουν με το μέλλον των κατοίκων της Μεγαλόπολης και της Δ. Μακεδονίας

Νοέμβριος 06, 2019 - 17:10
8 σχόλια

Σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χρήστος Στάικος αναφέρει: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παίζουν με το μέλλον των κατοίκων και των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας καθώς δεν έχουν κανένα σχέδιο απολιγνιτοποίησης.

-Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που δημιούργησε Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα μέχρι το 2030 και κατέθεσε στις αρχές του 2019, ενσωματώνοντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Βασικές παράμετροι αυτού του σχεδίου είναι η αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ασφάλεια εφοδιασμού, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και η δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

- Την περίοδο 2009-2014, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αύξησαν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ κατά 60%, ενώ την περίοδο 2015-2018 οι τιμές μειώθηκαν μεσοσταθμικά 12%. Η πρώτη κίνηση της ΝΔ μόλις ανέλαβε κυβέρνηση ήταν να φέρει νέες αχρείαστες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού μέχρι 15%, επιβαρύνοντας καταναλωτές και επιχειρήσεις. Την λεγόμενη μεσαία τάξη. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ ψάχνει να πουλήσει επιχειρήσεις, δίκτυα και υποδομές του ενεργειακού χώρου πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τα πρώτα συγκεκριμένα βήματα μέσω της ίδρυσης του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, με καθορισμένους πόρους για την επόμενη τριετία(60εκ) και προτεινόμενους τομείς (στήριξη πρωτογενούς τομέα, καινοτομίας, ανάπτυξη καθαρών μορφών ενέργειας κτλ). Είναι έτοιμα νομοθετημένα και η ΝΔ δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Προτείναμε επίσης συγκεκριμένη τροπολογία στο ν/σ του Υπουργείο Ανάπτυξης για δημιουργία ειδικού καθεστώτος κινήτρων για επενδυτικά σχέδια των συγκεκριμένων περιοχών, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.
-Μιλάνε στη ΝΔ για άμεση απολιγνιτοποίηση χωρίς να έχουν παρουσιάσει ενεργειακό σχεδιασμό και χωρίς πλάνο για την μετάβαση συνολικά και για την Μεγαλόπολη συγκεκριμένα.

-Πορευόμαστε σε ένα ιστορικό συνέδριο και οργανώνουμε τα βήματά μας κεντρικά και τοπικά, ώστε και με τα νέα μέλη να συνδιαμορφώσουμε τη μεγάλη αριστερή- προοδευτική παράταξη.»

(Αποσπάσματα από την συνέντευξη στην ΕΡΑ Τρίπολης και την δημοσιογράφο Δέσποινα Αρσένη. Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.)


8 Σχόλια

Τελικά θα μας πεις μια επένδυση; Μόνο μια!!! Σε παρακαλούμεεεεε!!!

Εντάξει, νομίζω είμαστε υπερβολικοί, του ζητάμε πολλά. Ας μας πει μισή επένδυση. Στον λαϊκισμό όμως είναι αστέρι. Χρεοκόπησαν το ενεργειακό μονοπώλιο της χώρας και έχουν τα μούτρα να μας τσαμπουνάνε ψέματα και μπαρούφες ακόμα. Αφού δεν έχουν ντροπή...

ΚΡΥΨΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΡΓΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΕ ΦΤ....ΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΣΘΑΝΘΕΙΣ ΠΝΙΞΙΜΟ

31% από αυτούς που ψήφισαν φιλαράκο. Δηλαδή 17% μην χαίρεσαι ότι τους θέλει ο ένας στους 3 Έλληνες.

Καλά αυτός ο Κυρανάκης πόσο λίγος και μονοθεματικός είναι; Γλέντι, μπάρμπεκιου και μπούλινγκ σε μειονεκτικούς δεν είνσι μαγκιά αλλά τζάμπα μαγκιά.

Ο Κυρανάκης αυτός ο θρασυτατος κρετινος προσπαθεί να συνέλθει απο τις σφαλιαρες της Ντορας. Λίγα τα ψωμιά του

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.