Χρ. Στάικος: Η ΝΔ βλάπτει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Τρίπολη

Χρ. Στάικος: Η ΝΔ βλάπτει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Τρίπολη

Νοέμβριος 12, 2019 - 13:06
2 σχόλια

Ήταν τον Απρίλη του 2019 όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερνε το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Τρίπολης. Νέες Σχολές και Τμήματα, ερευνητικά κέντρα, διετή προγράμματα σπουδών και την μεταφορά του χώρου του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο για την δημιουργία campus.

Και παρόλα αυτά, κυρίως η ΝΔ και ο κ. Βλάσης, καθώς και σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, τοπικοί πανεπιστημιακοί και κάποιοι φορείς είχαν "βγει στα κάγκελα" για την δήθεν υποβάθμιση της Τρίπολης και της Αρκαδίας.. Η μικροπολιτική στο απόγειό της.
Έκτοτε, στους τέσσερις μήνες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ είχαμε μεταξύ άλλων από το Υπουργείο Παιδείας, την κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών, που θα έδιναν την δυνατότητα στα Πανεπιστήμια όπως αυτό της Πελοποννήσου, να οργανώσει σπουδές που θα παρείχαν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων και στα οποία θα εισάγονται οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα τέτοιο διετές πρόγραμμα θα μπορούσε να λειτουργήσει στη Μεγαλόπολη και είχαν υπάρξει ανάλογες σκέψεις και συζητήσεις. Αντί αυτού, είχαμε κατάργηση σχολών και τμημάτων πριν καν δοκιμαστούν στην πράξη.

Οι τότε διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν βγει να πουν λέξη. Την ίδια στιγμή, έχουμε μείωση κατά 200εκ του προϋπολογισμού του 2020 για την παιδεία.

Ευτυχώς, ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί η Νοσηλευτική στην Τρίπολη και προλάβαμε και μεταφέραμε το χώρο του πρώην ψυχιατρείου Τρίπολης στο πανεπιστήμιο, με τον Πρύτανη κ. Κατσή να επισημαίνει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι: "Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που είχε ο νέος νόμος ήταν η παραχώρηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Δεν υπάρχει τέτοιος χώρος στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη. Για την Τρίπολη και για το Πανεπιστήμιο θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη".

Είχαμε έμπρακτα αναβαθμίσει με το νόμο την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Τρίπολη, ενώ η ΝΔ πράττει τα ακριβώς αντίθετα.

 

Χρήστος Στάικος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ


2 Σχόλια

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΚΟ (ξερετε εκείνες με τους πρόσφυγες) ή χάσαμε την εξουσία δεν κάνετε την παλαβή......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.