Χρ. Στάικος: Η ΝΔ εφαρμόζει πολιτική Σαλβίνι στο προσφυγικό (vid)

Χρ. Στάικος: Η ΝΔ εφαρμόζει πολιτική Σαλβίνι στο προσφυγικό (vid)

Οκτώβριος 03, 2019 - 10:10
4 σχόλια

Στην εκπομπή «Brain Storming» του καναλιού Action 24 βρέθηκε ο Χρήστος Στάικος, μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εκλογές, όπου συμμετείχε σε συζήτηση για το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών εφέτος έσπασαν το ρεκόρ του 2016. Με τα νησιά του Αιγαίου ασφυκτικά γεμάτα, η κυβέρνηση προκρίνει τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών στην ενδοχώρα, αναζητώντας ακόμα πάντως τη φόρμουλα μέσω της οποίας θα γίνει αυτό οργανωμένα. Χαρακτηριστικά για την Πελοπόννησο, ενώ είχε προκριθεί η λύση των στρατοπέδων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας φάνηκε να υπαναχωρεί την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα και από τις αντιδράσεις του Δήμου Κορίνθου, ο οποίος υποστηρίζει ότι το στρατόπεδο της πόλης δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξει τη φιλοξενία των προσφύγων - μεταναστών.

Στην εκπομπή ο κ. Στάικος κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για υποκρισία και εξαπάτηση, αναφερόμενος στις υπαναχωρήσεις από τη ρητορική της όσο ήταν αντιπολίτευση (Συμφωνία των Πρεσπών, οικονομική ανάπτυξη και προσφυγικό).

Το 2015, αν θυμάστε καλά, μας κατηγορούσαν ότι εμείς καλούσαμε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ενώ εμείς λέγαμε ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, και γι' αυτό φτιάξαμε υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί για τις επιστροφές και για τις επαναπροωθήσεις. Η ρητορική ότι οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας να μην σιτίζονται και να μην τους δίνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, είναι πολιτική Σαλβίνι.

 


4 Σχόλια

Να μας πει ο κύριος Στάικος ποιο μέλος της κυβέρνησης είπε ότι δεν θα σιτίζονται οι λαθρομετανάστες. Επίσης να μας πει ο κύριος Στάικος για τον Σύριζα που είναι υπεύθυνος για τον απάνθρωπο καταυλισμό της Μόριας.

Τι να σου πει ρε φίλε @10.36. Αφού στα είπε ο Χρυσοχοίδης που πήγε τον Ιούλιο για επιθεώρηση και τα είδα όλα καλά. Για δες τα δημοσιεύματα των δικών σου εφημερίδων πριν γράφεις αστειότητες πάλι

Βρε καλώς τον!!!! Και τι μας είπε αυτός που το κόμμα του ελληνοποιησε χιλιάδες λαθραίους για να βρει ψήφους; Και γιατί δεν λέει μπράβο που ο Κουλής συνεχίζει το παράδειγμα του Αλέξις στο πρόβλημα αυτό; Σταικε πες αλεύρι. Ο Κυρανακης σε γυρεύει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.