«Χουλιγκάνοι», φωνές και μεγάλη ένταση στο ΠεΣυ - Ξέσπασμα Τατούλη (vid)

«Χουλιγκάνοι», φωνές και μεγάλη ένταση στο ΠεΣυ - Ξέσπασμα Τατούλη (vid)

Απρίλιος 03, 2019 - 18:08
3 σχόλια

Με διαφωνίες επί της διαδικασίας ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου την Τετάρτη 3 Απριλίου, με όλες τις παρατάξεις παρούσες, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ελληνικής Αυγής», και τούτο διότι το Σώμα κλήθηκε να αποφασίσει αν θα συζητούσε μια πληθώρα θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης. Δεν περίμενε κάποιος, ασφαλώς, να εξελισσόταν ομαλά η διαδικασία, αφού τα πράγματα είχαν φθάσει στα άκρα με την απουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης στις προηγούμενες συνεδριάσεις και με το αίτημα να μην επικυρωθούν τα πρακτικά της 5ης συνεδρίασης του 2019.

Σημειωτέον ότι τα εντός ημερησίας θέματα της συνεδρίασης ήταν 58. Βέβαια, τα πράγματα «κόλλησαν» στο 2ο θέμα.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Νίκος Πασταρίνος για το θέμα «Επικύρωση πρακτικών της 19ης, 20ης, 21ης /2018 και 4ης και 5ης /2019 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου», πρότεινε να μην επικυρωθούν τα πρακτικά της 5ης συνεδρίασης 2019, ώσπου να πάρει η αντιπολίτευση τα στοιχεία που έχει ζητήσει στα χέρια της.

Ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής ζήτησε επίσης την απόσυρση της έγκρισης των πρακτικών της 5ης συνεδρίασης  του 2019 επίσης, καθώς η παράταξή του έχει επίσης ζητήσει απομαγνητοφωνήσεις και στοχεία, λέγοντας ότι υπάρχουν αλλοιώσεις των πρακτικών με πρόσθεση και αφαίρεση πραγμάτων.

Επειδή παραβιάστηκε ο κανονισμός και ο νόμος γύρω από τη διακοπείσα συνεδρίαση, σας ζητάμε δημοκρατικά να φύγει κάθε σκιά.

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου είπε: «Η οποιαδήποτε αλλοίωση των πρακτικών είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Έχουμε ακούσει πάρα πολλά σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι προηγούμενες παρατάξεις δήθεν δεν την παρακολούθησαν εξαιτίας του θέματος του ΣΔΙΤ».

Η δημοκρατία τιμωρεί πολύ αυστηρά. Τι πρακτικά να ελέγξετε, εφόσον δεν ήσασταν εδώ;

Στη συνέχεια, επεσήμανε επάνω στο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ελέγξουν τα πρακτικά μέσω του υλικού των ΜΜΕ, ότι μόνο η Γραμματεία κρατάει τα πρακτικά και ότι υπάρχουν και χειρόγραφες καταστάσεις.

«Από τη μια, μας λέγατε ότι δεν θα ερχόσασταν στη συνεδρίαση και ζητούσατε να σταματήσει το ΠεΣυ να λειτουργεί και να λάβει αποφάσεις η επόμενη περιφερειακή αρχή, τον Οκτώβριο του 2019, και από την άλλη προσπαθείτε με τερτίπια νομικίστικα να σώσετε τη μεγάλη πολιτική σας γκάφα».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική δηλεία, αφού, όπως είπε: «Κάποιοι δεν θέλετε τη ΣΔΙΤ. Κάποιοι άλλοι θέλετε τη ΣΔΙΤ αλλά δεν θέλετε να το ψηφίσετε. Κάνατε ένα μπλοκ απέναντι στη δημοκρατία, όχι απέναντι στον Τατούλη. Και επειδή δεν σας άρεσε που η συνεδρίαση έγινε, έρχεστε να εγκαλέσετε για πιθανή αλλοίωση».

Η κυρία Νικολάκου πρότεινε να προχωρήσουν στην επικύρωση των πρακτικών της 19ης, 20ής και 21ης συνεδρίασης του 2018, να συζητηθεί αμέσως μετά η επικύρωση των πρακτικών της 5ης συνεδρίασης του 2019 «και να τελειώνει το Σώμα με αυτό το κακό παιχνιδάκι», όπως είπε, «που κάνει κακό στους πολίτες».

Ο κ. Στρατηγάκος, πρόεδρος του ΠεΣυ, επεσήμανε ότι η πρόταση της κυρίας Νικολάκου είναι λογική, με τον κ. Πατσαρίνο να απαντά ότι συμφωνεί και τον κ. Αλεξανδρή να διαφωνεί, ζητώντας να τεθεί στην ψήφιση του Σώματος η απόρριψη του θέματος συζήτησης της επικύρωσης των πρακτικών της επίμαχης συνεδρίασης και να τεθεί σε άλλη συνεδρίαση.

Ο κ. Τζεφεράκος, «ανεξάρτητος» πλέον περιφερειακός σύμβουλος και πρώην μέλος της παράταξης Τατούλη, ζητώντας τον λόγο, εξέφρασε την ένστασή του σε αυτό που ανέφερε η κυρία Νικολάκου ότι όποιος λείπει, δεν έχει λόγο για τα πρακτικά. «Έχω λείψει τις λιγότερες φορές εδώ μέσα, και κάποιοι που πάσχουν από λεκτικό παροξυσμό λένε ότι λείψαμε για πολιτική αλητεία. Δεν είναι ούτε πολιτική αλητεία ούτε εγκληματική πράξη να απουσιάσουμε για πολιτική διαμαρτυρία. Βιάζεστε να επικυρώσετε το πρακτικό για τη ΣΔΙΤ. Είμαι κατηγορούμενος σήμερα για τη ΣΔΙΤ, γιατί παραπλανηθήκαμε ότι τα συμβόλαια είναι εντάξει. Να σταματήσει η σπέκουλα. Όποιος διαφωνεί, έχει το δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί».

Ακολούθησαν αντιδράσεις και ύβρεις εναντίον του κ. Τζεφεράκου, ο οποίος είπε:

Εδώ φαίνεται η καθεστωτική αντίληψη και η αμετροέπεια.

Ο κ. Αλεξανδρής, από την πλευρά του, είπε ότι η απουσια από τις συνεδριάσεις είχε συγκεκριμένο πολιτικό λόγο. «Δεν απουσιάσαμε για να κρυφτούμε για τη ΣΔΙΤ. Ό,τι αποφάσεις και να πήρατε όπως και να τις πήρατε, εννιά χρόνια το σέρνετε το ζήτημα. Έχουμε ζητήσει τα πρακτικά και θα τα πάρουμε και θα είναι και ντάλα μεσημέρι. Στα πρακτικά σας έχετε κάνει διορθώσεις και από τις 325 σελίδες επίσημων πρακτικών που μας κοινοποιήσατε, ο πρόεδρος του ΠεΣυ κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης για να γίνει η συνεδρίαση στις 18 Μαρτίου, και αποφασίσατε μετά να συνεχιστεί η συνεδρίαση την επομένη».

Μάζεψε τους χουλιγκάνους, κύριε πρόεδρε, γιατί εγώ είμαι χειρότερος!

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε μια έντονη λογομαχία με τον κ. Χρυσαδάκο, ξεσπώντας όταν άκουσε τις κατηγορίες του πρώτου για έλλειμα δημοκρατίας, λέγοντας:

Δεν μπορείς εσύ να μας κάνεις μάθημα δημοκρατίας.

Ο κ. Χρυσαδάκος αποχώρησε, και ο κ. Τατούλης, αφού είπε ότι το έργο των απορριμμάτων εδώ και δύο ημέρες εκτελείται, καταχειροκροτούμενος από τους περιφερειακούς του συμβούλους, καταφέρθηκε τόσο εναντίον του κ. Χρυσαδάκου όσο και εναντίον του κ. Αλεξανδρή, ο οποίος είπε ότι ο ίδιος είναι «χουλιγκάνος».

Ο κ. Πατσαρίνος έλαβε τον λόγο, επιμένοντας ότι η έγκριση των πρακτικών δεν αφορά στους παρευρισκόμενους, με την κυρία Νικολάκου να ζητεί τον λόγο επί προσωπικού.

Ο κ. Τατούλης, απαντώντας στον κ. Πατσαρίνο, είπε ότι ο τελευταίος δεν έχει τα κότσια να παραιτηθεί σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ότι αν προχωρούσε η ΣΔΙΤ, θα έφευγε από το ΠεΣυ.

Πιστέψατε στην κυβέρνησή σας ότι θα κόψει το έργο, η κυβέρνηση είναι υπέρμαχος του έργου και εσείς κωλυσιεργείτε εις βάρος των πολιτών. Η κουβέντα έχει κλείσει.

Τέλος, ο κ. Στρατηγάκος, ως πρόεδρος, αναρωτήθηκε πώς μπορούν να χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου «παράνομη» και είπε:

Δεν θα επιτρέψω τον ευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα πρέπει να ντρέπεστε. Κατεβάζετε το επίπεδο του ΠεΣυ σε εκείνο δεκαπενταμελούς σχολείου.

Ακολούθησε ψηφοφορία, το θέμα πέρασε με πλειοψηφία και οι φωνές συνεχίστηκαν, με τον κ. Αλεξανδρή να λέει ότι έχει αποχωρήσει και ταυτόχρονα να θέλει να τοποθετηθεί, πράγμα που δεν επιτρέπει ο κανονισμός.

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ξέσπασμα Τατούλη στο περιφερειακό


3 Σχόλια

Εκτακτο! Μιλάνε για παραβίαση του τύπου και της νόμιμης διαδικασίας οι κατσαπλιάδες που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς με βαριοπούλες και σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια.

Δημοκρατία και αξιοκρατία? Σαπίζουν τις λέξεις όλοι χρησιμοποιώντας τις. Αηδία όλοι τους. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!

Κάντε κανέναν ακόμα διορισμό με την περίφημη διαφάνεια που σας διακρίνει κύριε Τατούλη,με όρους και κανόνες δεκαπενταμελού-που παρεπιμπτόντως έχει μεγαλύτερη σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια από όλους εσάς- και μετά να εκφέρετε άποψη. Το κίνημα του φαφλατισμού έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.