Χορό, μοσχοφίλερο και αρκαδικό γλέντι απόλαυσαν Κοσταρικανοί τουρίστες στο οινοποιείο Τσέλεπος (pics,vid)

Χορό, μοσχοφίλερο και αρκαδικό γλέντι απόλαυσαν Κοσταρικανοί τουρίστες στο οινοποιείο Τσέλεπος (pics,vid)

Μάιος 09, 2019 - 10:48
0 σχόλια

Πολλές φορές οι όμορφες ιστορίες ξεκινούν από τυχαία γεγονότα και ένα τέτοιο τυχαίο γεγονός αποτέλεσε την έναρξη μιας φιλίας με τις δικές της παράλληλα κοινωνικές προεκτάσεις με στόχο την ανάδειξη της Αρκαδίας και της τουριστικής της πλευράς.

Ο συνδετικός κρίκος της επίσκεψης ενός γκρουπ τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας από την Κόστα Ρίκα στην Αρκαδία ήταν η κυρία Λίτσα Κωσταγεώργου η οποία άνοιξε την πόρτα για μια ξεχωριστή φιλία και γνωριμία δύο λαών, αλλά και συνάμα μια ευκαιρία τουριστικής διαφήμισης του νομού μας.

Το γκρουπ των Κοσταρικανών τουριστών ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία ωστόσο η στάση στην αρκαδική πρωτεύουσα για μια επίσκεψη στο κτήμα και οινοποιείο Τσέπελος στην Τεγέα είναι σίγουρο πως θα μείνει αξέχαστο στους Νοτιοαμερικανούς φίλους.

Έτσι και έγινε λοιπόν. Το τουριστικό γκρουπ από την Κόστα Ρίκα πριν από την αρχαία Ολυμπία έφθασε στην Τρίπολη με προορισμό το οινοποιείο Τσέλεπος εκεί όπου οι άνθρωποι του οινοποιείου επιφύλαξαν μια ιδιαίετερα φιλόξενη και ζεστή υποδοχή.

Η κυρία Ελένη υποδέχθηκε τους καλεσμένους στο οινοποιείο και φρόντισε να ενημερώσει τους Κοσταρικανούς για την ιστορία του οινοποιείου και των κρασιών, για να ακολουθήσει η ξενάγηση στα βαρέλια με την μυρωδιά του μοσχοφίλερου να ταξιδεύει τους επισκέπτες.

Οι εκπλήξεις όμως για τους Κοσταρικανούς δεν σταμάτησαν εδώ. Ένας μπουφές γεμάτος αρκαδικές λιχουδιές τους περίμενε με την κυρία Χριστίνα Ζαμπαθά την πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης να αναλαμβάνει μαζί με μέλη του από τον χορευτικό να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουν στοιχεία της αρκαδικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι παραδοσιακοί χοροί και τα παλαμάκια των Κοσταρικανών, το τσούγκρισμα των ποτηριών με το ελληνικό "γεια μας!" ήταν η αφετηρία να ανάψει το κέφι και όλοι μαζί στη συνέχεια έγιναν μια αγκαλιά να μπουν στον χορό και να χαθούν για λίγα λεπτά μέσα στα βήματά του.

Η κ. Ζαμπαθά εκτός από τους χορούς έδωσε δλωρα στους Κοσταρικανούς αναφορικά με την ιστορία της Αρκαδίας και τους κέρασε Αρκαδικές μελάτες δίπλες για το καλωσόρισμα στην περιοχή μας.

Είναι σίγουρο λοιπόν οι φίλοι από την Κόστα Ρίκα έμειναν ενθουσιασμένοι από την αρκαδική φιλοξενία και πως το πέρασμά τους αυτό από την περιοχή μας θα τους μείνει αξέχαστο.

Όπως είπε και η κυρία Λίτσα Κωσταγεώργου, η Αρκαδία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τουριστική κυψέλη της Πελοποννήσου για το μέλλον.
 

Video: 

Arcadia Portal.gr Ένα γκρουπ Κοσταρικανών στο κτήμα Τσέλεπος μαθαίνει την Αρκαδική φιλοξενία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.