Χωρίς στολισμό ο πεζόδρομος στην Άρεως - Απομακρύνθηκαν τα «λεηλατημένα» έλατα

Χωρίς στολισμό ο πεζόδρομος στην Άρεως - Απομακρύνθηκαν τα «λεηλατημένα» έλατα

Δεκέμβριος 12, 2018 - 11:32
8 σχόλια

Τελικά, ο Δήμος Τρίπολης απομάκρυνε τα «λεηλατημένα» από τους πολίτες έλατα που είχαν τοποθετηθεί για να στολίσουν τον πεζόδρομο στην πλατεία Άρεως, πριν από τη συμβολή των οδών Παπαρρηγοπούλου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Τα έλατα, που όπως είχαμε γράψει (δείτε ΕΔΩ) στην κυριολεξία τα μάδησαν κάποιοι συμπολίτες μας, κόβοντας ακόμα και ολόκληρες κλάρες, τελικά πριν από δύο ημέρες απομακρύνθηκαν από το σημείο και σήμερα μια μπουλντόζα ήρθε για να ολοκληρώσει τη μεταφορά και των βάσεων στις οποίες είχαν τοποθετηθεί.

Είναι πολύ λυπηρό τα μικρά αυτά δέντρα, τα οποία κόπηκαν για να στολίσουν μια γωνιά της πόλης, τελικά να απομακρύνονται επειδή δεν τα σεβάστηκαν όσοι, τέλος πάντων, θεωρούν ότι ο δημόσιος χώρος τούς ανήκει και ότι μπορούν να συμπεριφέρονται λες και κάθε τι είναι καταδικό τους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σωτήρη Παπαδημητρίου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μας είπε ότι κάθε μέρα τα συνεργεία του Δήμου επανατοποθετούν τις σφήνες στα μικρά έλατα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στην πόλη για να την στολίσει, καθώς κάποιοι τις βγάζουν, με αποτέλεσμα τα δέντρα να γέρνουν στις βάσεις τους.

Κάθε χρόνο γίνονται βανδαλισμοί. Κόβουν ακόμα και τα καλώδια από τα φωτάκια...

Τι μένει, αλήθεια, να σχολιάσουμε;


8 Σχόλια

Εφόσον υπάρχουν βανδαλισμοί και λεηλασίες, η μόνη λύση είναι να μην υπάρχει στολισμός? Γιατί δεν βάζει ο Δήμος υπηρεσία φύλαξης?

Νεαροί που καταστρέφουν την παιδική χαρά κάθε βράδυ και απόγευμα, είναι υπεύθυνοι και για τις καταστροφές στα μικρά έλατα. Δεν χρειάζεται το CSI. Αρκεί να περάσει 4-5 φορές η αστυνομία και να τους μαζέψει για εξακρίβωση στοιχείων και τα περαιτέρω. Δεν είναι δύσκολο να σταματήσει να είναι μια παιδική χαρά, χώρος συγκέντρωσης περιθωριακών. Ο Δήμος έχει ασχοληθεί να ενημερώσει την αστυνομία για το πρόβλημα στην παιδική χαρά και στην ευρύτερη περιοχή ή μήπως ιδεολογικά δεν επιτρέπεται; Μικροί Ρουβίκωνες υπάρχουν παντού, υπάρχουν και στην πόλη μας. Ανομία λέγεται αυτό.

Αν ήθελε η αστυνομία θα τους είχε ήδη βρει. 15-20 άτομα είναι που προκαλούν καταστροφές στην πόλη, σε πινακίδες, σπρέι κλπ, αν τα μαζέψει και κάνει και καταγγελία στους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου μπορεί να φτιάξουν τα πράγματα. Δηλαδή ξέρουν οι απλοί περαστικοί τα λημέρια τους και δεν τα ξέρει η αστυνομία να τους κάνει συστάσεις σε αυτούς και στους γονείς τους; Είναι δυνατόν μία χούφτα πιτσιρίκια να δουλεύουν ολόκληρη αστυνομία και δήμο;

Πολύ λογικό να συμβαίνουν όλα αυτά σε μία πόλη που έβγαλε δήμαρχο τον Παυλή και την ορχήστρα του. Ασυδοσία παντού, αδιαφορία παντού και η δημοτική αρχή περί άλλων (πανηγυριών...και γουρνοπουλών) τυρβάζει. Δεν είδαμε απολύτως τίποτα για πάνω από 4 χρόνια, δεν πρόκειται να δούμε επίσης τίποτα 5 μήνες πριν τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μετά και από τη δημοσκόπηση τουTVSuper που προετοίμασε το παυλέικο για μεγάλο στραπάτσο και ακόμα μεγαλύτερη σφαλιάρα...

δλδ 16.04 αν στις επομενες εκλογες δεν βγει ο παυλης και βγει οποισδηποτε αλλος ,ξαφνικα θα σταματησουν να γινοντε αυτα ,οι κλοπες,οι ζημιες στα παρκα,οι λεηλασιες κλπ κλπ,ρε που τα λετε αυτα ,ειπαμε ο παυλης ειναι ο κυριος ΤΙΠΟΤΑ σαν δημαρχος ,αλλα μη τα λετε και οπως τα θελετε και να φταιει και στο παραμικρο αυτος ,γινοσαστε ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ με αυτα που γραφετε συνεχεια εναντιον του

@18:48 Δεν είπε κανείς ρε ξεφτέρι ότι θα σταματήσουν αυτά να γίνονται αν βγει άλλος δήμαρχος, αλλά οι συγκεκριμένοι άχρηστοι δεν έχουν μετακινήσει ούτε χαλίκι να το πάνε παραδίπλα σε όλη τους τη θητεία. Πού ζεις εσύ σε άλλη πόλη; Δεν βλέπεις τί γίνεται; Τουλάχιστον οι προηγούμενοι δήμαρχοι έκαναν και κάτι μέσα στην ασχετοσύνη τους, δεν διέλυσαν τα πάντα, Αυτοί όμως είναι εντελώς Α-ΝΙ-ΚΑ-ΝΟΙ. Και με τη βούλα. Και χ€$τ#κα ξέρεις αν γίνω αντιπαθητικός γιατί κράζω τον Παυλή και το θέατρο σκιών του. Δημότης αυτής της πόλης είμαι κι έχω κάθε δικαίωμα να κράζω όποιον δεν κάνει τίποτα για την πόλη μου

@21:10 Αν θες να κράξεις φίλε κράξε και με το όνομα σου και μην κρύβεσαι αφού έχεις τόσο δίκιο. Βγάζετε χολή από πίσω από την οθόνη και μόλις τους δείτε στον δρόμο το χαμόγελο ως τα αφτιά. Παρόλο που δεν στηρίζω Παυλή έχω βαρεθεί να διαβάζω συνέχεια εσάς να βγάζετε χολή με το παραμικρό. Ηρεμήστε λίγο έρχονται εκλογές παιδιά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.