Χωρίς ουσία η συζήτηση του ΔΣ για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ

Χωρίς ουσία η συζήτηση του ΔΣ για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ

Ιούνιος 30, 2016 - 23:14
0 σχόλια

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη δεύτερη φορά για αυτή την εβδομάδα. 

Το θέμα το οποίο απασχόλησε εκτεταμένα το σώμα ήταν το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης το οποιο είχε τίτλο   "Έγκριση της με αριθμό 77/2016 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α Τριπόλεως με θέμα «Λήψη απόφασης επί του τιμολογίου των Δ.Ε. του Δήμου Τρίπολης»".

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μέλη από το διοικητικό συμβούλιο της υπηρεσίας προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτησεις που είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που βρέθηκαν στην αίθουσα.

 Ο κ.Παυλής μίλησε για τις ενστάσεις που έχουν γίνει στις δημοτικές ενότητες, οι οποίες είχαν να κάνουν με τους λογαρισμούς της ΔΕΥΑΤ. Μετά την ανακοίνωση του νέου τιμολογίου πολλές είναι οι ενστάσεις και τα παράπονα των δημοτών για τους φουσκωμένους λογαρισμους. Όπως τόνισε ο κ. Παυλής οι μετρήσεις που έγιναν το 2015 έφτασαν  11.000 ρολόγια.

"Επίσης 4 χρόνια δεν είχαν γίνει μετρήσεις, συνεχίζονται να δίνονται τιμές από το 2007, δεν μιλάμε για μια αποτυπωμένη κατανάλωση αλλά για 5-6-7 χρόνια, αλλά αυτά είναι εσωτερικά θέματα δικά μας στα οποία θα ακολουθήσει μια πορεία την οποία δεν την φαντάζεται κανένας.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία που έχει ο καθένας όταν όμως  έχει αμφιβολίες είμαστε ανοιχτοί να έρθει να βρεί τα χαρτιά, μερικοί μας έχουν ζητήσει και συγνώμη , εμείς δεν θέλουμε συγνώμη, θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα.

Στα 11.484 ρολόγια η κατανάλωση που έχει γίνει στο σύνολό της είναι 1.406.810,02. Ξαναγίνεται μέτρηση  και αυτό θα χρεωθεί στο καινούργιο τιμολόγιο, οι μετρήσεις έγιναν από Σεπτέμβιο, στο 2ο εξάμηνο  του 2015 θα είναι μόνο το πάγιο. Η οικονομοτεχνική  μελέτη  έχει συνταχθεί και πρέπει αυτό που θα εισπράξει η ΔΕΥΑΤ να είναι ανταποδοτικό."

 Να αναφέρεουμε ότι ο κ. Τσιαμούλος λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην συνεδρίαση όπως και ο κ. Νίκου από την παράταξή του. Ο κ. Τσιαμούλος έστειλε επιστολή στην οποία πρότεινε να μην συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΑΤ και να επανέλθει πιο τεκμηριωμένο το θέμα.

Ο κ. Καρώνης έπειτα πήρε τον λόγο  και είπε ότι μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη, και τόνισε ότι  έχουν γίνει προτάσεις και έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές , αναφέροντας ότι  όταν είχε κάνει την ενημέρωση στους προέδρους για την νέα τιμολογιακή πολιτική δεν είχαν φέρει καμία αντίρρηση."Δεν μπορεί να βγεί ενα τιμολόγιο αν δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη.

"Αντιλαμβάνομαι τον κ. Σμυρνιώτη  που 3,5 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα" είπε ο κ. Παυλής με τον κ. Σμυρνιώτη να διαμαρτύρεται.

O κ. Τσιουμπρής έκανε λόγο για αδικίες που έχουν γίνει σε λογαριασμούς με σπίτια τα οποία μένουν κλειστά να πληρώνουν περισσότερα από σπίτια τα οποία κατοικούνται. Υπαρχει εντολή να γίνεται μείωση στους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί ρωτάτε ο κ, Τσιουμπρής. Ο κ. Παυλής απαντησε ότι αν κάποιος που λάβει έναν λογαριασμό εντοπίσει κάποια λάθη μπορεί να κάνει ένσταση και να γίνει κάποια μείωση λογαριασμού.

Το κοινωνικό τιμολόγιο θα έρθει πολύ σύντομα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο" τόνισε ο κ. Καρωνης απαντώντας σε ερώτημα του κ. Τσιουμπρή για να έχει γίνει πρόβλεψη για τις άπορες οικογένειες με μηδενικό εισόδημα.

Λίγο πριν δοθεί ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων και ενώ το σώμα συνεδρίαζε για το ίδιο θέμα  2, 5 ώρες περίπου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νικολάου αποχώρησε ενώ λίγο πριν είχε σχολιάσει ότι το θέμα έχει ξεφύγει από τον χρόνο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.