Χωρίς Μητσοτάκη και Γεννηματά το συνέδριο του Ποταμιού

Χωρίς Μητσοτάκη και Γεννηματά το συνέδριο του Ποταμιού

Νοέμβριος 01, 2018 - 19:25
1 σχόλια

Ούτε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστούν στο συνέδριο του Ποταμιού, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Το Σαββατοκύριακο το Ποτάμι διοργανώνει το τρίτο συνέδριο από την ίδρυσή του πριν από περίπου 4,5 χρόνια.

Την απόφαση να μην παραστεί ο ίδιος στις εργασίες του συνεδρίου του Ποταμιού έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέουν επί της ουσίας την απόφαση αυτή με το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επιθυμούσε να δώσει με την παρουσία του αφορμή για σχόλια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σε μία στιγμή που το Ποτάμι καλείται ανεπηρέαστο να λάβει αποφάσεις στο πλαίσιο των εσωτερικών διαδικασιών του.

Η κυρία Γεννηματά επίσης δεν θα παραστεί. Επισήμως θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Κάλυμνο και στη Λέρο. Εξάλλου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς –στις οποίες μάλιστα είχε συμμετάσχει ως υποψήφιος αρχηγός ο κ. Θεοδωράκης, δηλώνοντας τότε ότι θα υπηρετούσε το εγχείρημα «και ως στρατηγός και ως στρατιώτης»...

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, θα παραστεί στην έναρξη και στη λήξη του συνεδρίου. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και η πολιτική του κίνηση ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς, δεν αποτελούν μέλη του κόμματος και έτσι δεν θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου. Πρόσφατα δε, ο κ. Λυκούδης είχε δηλώσει ότι το Ποτάμι «έχει κλείσει τον κύκλο του».

Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Αμυράς, έχει προτείνει ανοιχτά τη συνεργασία με τη ΝΔ και θα καταθέσει ανάλογη πρόταση στο συνέδριο. Ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Γρηγόρης Ψαριανός, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί καν, καθώς έχει εδώ και καιρό διαχωρίσει τη θέση του με κεντρικές επιλογές του κ. Θεοδωράκη.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Το Ποτάμι είχε ρόλο μέχρι να ηττηθεί η απόπειρα Μειμαράκη και Τζίτζικα να αβαντάρουν ο καθένας για λογαριασμό του αφεντικού του (Καραμανλή- Ιβάν Σαββίδη) τον Τσίπρα ως αξιωματική αντιπολίτευση. Με την εκλογή Κυριάκου δεν υπάρχει πλέον ρόλος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.