Χωρίς χρέωση τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς χρέωση τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Μάιος 25, 2015 - 10:52
0 σχόλια

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με μηδενικό κόστος θα κλείνονται πανελλαδικά στο εξής τα ιατρικά ραντεβού των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά από τις 15 Ιουνίου έως το τέλος του ίδιου μήνα και κανονικά από την 1η Ιουλίου ενώ έως τις 25 Μαΐου οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί και όλες οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας πρέπει να έχουν περάσει τα στοιχεία τους στο νέο σύστημα.

Έως τις 25 Μαΐου, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί και όλες οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας πρέπει να έχουν περάσει τα στοιχεία τους στο νέο σύστημα.

Μέσω του νέου συστήματος οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω Διαδικτύου χωρίς χρέωση. Παράλληλα, θα εξακολουθήσει να υφίσταται η δυνατότητα ραντεβού μέσω τηλεφώνου με χρέωση.

Για την υλοποίηση του έργου η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. αναπτύσσει μια κεντρική βάση δεδομένων στην οποία:

Πρώτον, θα καταχωρίζεται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα.

Δεύτερον, θα κλείνονται τα ραντεβού.

Τρίτον  θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και διαχείρισης των ραντεβού οι εργαζόμενοι στις γραμματείες των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ

Τέταρτον, θα ενημερώνονται οι ιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.