Χιμένεθ: Ομάδα υψηλού επιπέδου ο Αστέρας

Χιμένεθ: Ομάδα υψηλού επιπέδου ο Αστέρας

Ιούλιος 16, 2019 - 15:30
0 σχόλια

Στην ισπανική εφημερίδα «As» μίλησε ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Μπόρχα Χιμένεθ τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επέλεξε την Ελλάδα για την συνέχεια της καριέρας του.

Αναλυτικά:

Πώς είναι οι πρώτες μέρες στην Ελλάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω έρθει σε έναν πολύ επαγγελματικό σύλλογο. Πολύ οικείο κλαμπ την ίδια ώρα, που δουλεύει σκληρά. Ο καθένας έχει μια απίστευτη προδιάθεση για δουλειά. Συνάντησα έναν σύλλογο, που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ισπανία, στη Segunda B και αμφιβάλλω αν υπάρχουν αρκετές ομάδες σ' αυτό το επίπεδο στη Segunda A. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Πότε σας προσέγγισε ο Αστέρας; Είναι αλήθεια ότι συμφωνήσατε πριν τα πλέι οφ;​

«Πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί που δεν είναι αλήθεια. Είναι γεγονός ότι η πρόταση ήρθε κατά τη διάρκεια των πλέι οφ. Λίγο πολύ κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου. Όμως, τους έστειλα στο μάνατζερ μου και τους είπα ότι δεν θα έκανα τίποτα αν δεν τελείωνε η διοργάνωση. Ήταν σαφές ότι ενδιαφέρονταν πολύ για εμένα, είναι γεγονός ότι ξεκίνησαν τη σεζόν χωρίς προπονητή επειδή περίμεναν την απόφασή μου. Βυθίστηκα στα πλέι οφ, μια στιγμή που περίμενα όλο το χρόνο και δεν είχα το χρόνο να διαπραγματευτώ».

 

Είναι ένα βήμα μπροστά για την καριέρα σας η Super League;

«Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή είμαι εκεί που θέλω. Ο Αστέρας μου έδειξε την αγάπη του από την πρώτη στιγμή και αποφάσισα να έρθω εδώ γι' αυτό, μεταξύ των άλλων. Είναι η ελληνική Super League, μιλάμε για την πρώτη κατηγορία. Το συναίσθημα με έσπρωχνε στη Μιράντες αλλά επίσης ήθελα να νιώσω περισσότερο πολύτιμος εκεί. Μεταξύ των επιλογών που είχα, είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα την Ελλάδα. Έφτασα ικανοποιημένος με ό,τι πέτυχα με τη Μιράντες, ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω μια μέρα επειδή πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου εκεί».

 

Υπάρχουν οκτώ Ισπανοί στην ομάδα. Μοιάζει να είναι μια ομάδα που φτιάχτηκε για εσένα.​

«Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, χειριζόταν δύο επιλογές, αυτή του Λουίς Καριγιόν και τη δική μου. Ήταν πολύ ξεκάθαροι σχετικά με το ποια είναι η αγορά απ' όπου ήθελαν να πάρουν παίκτες. Ο Νίκος Γαλανακόπουλος βλέπει πολύ ισπανικό ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι αυτή τη σεζόν που πέρασε ταξίδεψε 25-30 φορές στην Ισπανία για να δει ματς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ντάνιελ Σουάρεθ, ο οποίος δεν είναι έτοιμος λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, ενώ αναφορικά με το στόχο του είναι να βγάλει την ομάδα στις ευρωπαϊκές θέσεις όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό. Τέλος, υπογράμμισε ότι θα κοιτάξει να προσαρμοστεί στο ελληνικό στιλ παιχνιδιού, τονίζοντας πως «ο Αστέρας είναι ένας σύλλογος αναγνωρίσιμος για το ότι κυριαρχεί ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχει απέναντί του».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.