Χίλια τραπεζικά καταστήματα ανοίγουν την Τετάρτη για τους συνταξιούχους

Χίλια τραπεζικά καταστήματα ανοίγουν την Τετάρτη για τους συνταξιούχους

Ιούνιος 30, 2015 - 11:10
0 σχόλια

Το άνοιγμα 1.000 τραπεζικών καταστημάτων από αύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου για τρεις ημέρες, προκειμένου οι συνταξιούχοι που δεν έχουν στην κατοχή τους κάρτα ανάληψης να λάβουν τα χρήματά τους, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ. Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις ημέρες να ανοίξουν περί τα 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Παράλληλα», όπως αναφέρει το in.gr, «οι τράπεζες δεσμεύθηκαν να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως».

Αργότερα την Τρίτη 30 Ιουνίου θα εκδοθεί ο πλήρης κατάλογος των υποκαταστημάτων.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα.

«Το δημοψήφισμα δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μία φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις -ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.