«Χειρότερος και από ατομική βόμβα ο σεισμός στο Νεπάλ»

«Χειρότερος και από ατομική βόμβα ο σεισμός στο Νεπάλ»

Απρίλιος 27, 2015 - 09:59
0 σχόλια

«Η ενέργεια που έχει εκλυθεί, 800 φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη στη Χιροσίμα», εκτιμούν σεισμολόγοι - Ξεπέρασαν τους 3.200 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό - Οι τραυματίες έφτασαν τους 6.538

«Χειρότερο και από ατομική βόμβα» χαρακτηρίζουν τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ οι σεισμολόγοι.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας διευκρίνισε σήμερα, μιλώντας στο Μέγκα, ότι ο σεισμός που συγκλόνισε το μεσημέρι του Σαββάτου την ασιατική χώρα έχει εκλύσει ενέργεια 800 φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη στη Χιροσίμα.

«Δεν ξέρω γιατί ο Θεός μας διάλεξε για να υποφέρουμε έτσι...»

Οι περιγραφές των ανθρώπων που έζησαν την τραγωδία στο Νεπάλ είναι ανατριχιαστικές. Ο 34χρονος  Rabi Shrestha, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο AFP, αναφέρει ότι ακόμη δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής, την ίδια ώρα που νιώθει ακόμη, μέρες μετά, τη Γη κάτω από τα πόδια του να τρέμει. Φοβάται και κοιμάται μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους σε σκηνή. «Ζούμε τις πιο φρικτές νύχτες της ζωής μας», συνεχίζει να σχολιάζει.

Περισσότερα στο protothema.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.