Χάβος για «ειδικές αποστολές»

Χάβος για «ειδικές αποστολές»

Φεβρουάριος 29, 2016 - 21:31
2 σχόλια

Ανάλυση του προφίλ του νέου τεχνικού του Αστέρα

Ο Μάκης Χάβος εδώ και λίγες ώρες είναι ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης και αυτός που αναλαμβάνει το δύσκολο πλέον έργο που δεν είναι άλλο από το να καταφέρει να μπει η ομάδα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος που οδηγεί στ play off.

Για τον Μάκη Χάβο αυτό θα είναι το δεύτερο πέρασμα  του από την Τρίπολη καθώς την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 υπήρξε βοηθός του Νίκου Κωστένογλου στον κιτρινομπλέ πάγκο αλλά αυτή θα είναι όμως η πρώτη φορά που αναλαμβάνει σαν πρώτος το τιμόνι του Αστέρα.

Μετά από μία πολυετή καριέρα στα Ελληνικά γήπεδα ως ποδοσφαιριστής έχοντας περάσει από πάρα πολλές ομάδες με σημαντικότερους σταθμούς τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη ο Μάκης Χάβος μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια αποφάσισε να φορέσει την φόρμα του προπονητή κάνοντας το με το ίδιο πάθος και σοβαρότητα κάτι που τον διέκρινε και στα χρόνια που αγωνίζονταν.

Μετά τα πρώτα μαθήματα ως βοηθός προπονητή του Λύσανδρου Γεωργαμλή σε Εθνικό και Παναιτωλικό και του Νίκου Κωστένογλου σε ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης ο Μάκης Χάβος αφού πρώτα έκανε το «αγροτικό» του στην πρεμιέρα του ως πρώτος προπονητής στην Β’ Εθνική και στον Αγροτικό Αστέρα την περίοδο 2009-2010 ένα χρόνο μετά έπεσε στα βαθιά καθώς με την απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη από τον ΠΑΟΚ ανέλαβε αυτός μέχρι το τέλος της σεζόν οδηγώντας τον Δικέφαλο του Βορρά στην πρόκριση στους ‘’32’’ του Europa League.

Το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βέροιας όμως η συνεργασία του με την ομάδα της Ημαθίας σταμάτησε πάρα πολύ γρήγορα για να ακολουθήσει την διετία 2013-2015 η πολύ επιτυχημένη του πορεία του με τον Παναιτωλικό με τελευταίο προορισμό του την Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού όπου ήταν προπονητής για έναν περίπου χρόνο.

Πλέον ο Θεσσαλονικιός τεχνικός ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προπονητική του καριέρα με μία ομάδα με ξεκάθαρους και μεγάλους στόχους που όπως είναι ο Αστέρας με τις προκλήσεις να είναι πάρα πολλές αναφορικά με το τι μπορεί να καταφέρει μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν. Βοηθός του στον κιτρινομπλέ πάγκο ένας πρώην συμπαίχτης του σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη ο Πάρης Ζουμπούλης που από το 2013 βρίσκεται στο πλευρό του Χάβου.

Ο Μάκης Χάβος είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής που δεν του αρέσει να λέει πολλά αλλά να προσπαθεί συνέχεια να βελτιώνεται με την σκληρή δουλειά και την πειθαρχία είναι κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία εκείνα που τον  χαρακτηρίζουν στην προπονητική του διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Αστέρας την δεδομένη χρονική στιγμή και με την άσχημη ή εικόνα του στα παιχνίδια του που έφερε προβληματισμό στους φιλάθλους βρίσκει στο πρόσωπο του Μάκη Χάβου έναν φιλόδοξο Έλληνα προπονητή γνώστη του αγωνιστικού μομέντουμ που βρίσκεται η ομάδα την δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και των απαιτήσεων της και φυσικά του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Με μότο του την σκληρή δουλειά ο Χάβος θα προσπαθήσει να αλλάξει άμεσα την ψυχολογία της ομάδας να δώσει και πάλι κίνητρο σε όλους τους ποδοσφαιριστές κάτι απόλυτα λογικό καθώς με την  έλευση ενός νέου προπονητή όλοι θέλουν αν δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό και από κει και πέρα να βελτιώσει αγωνιστικά την εικόνα του Αστέρα για να μπορέσει να διεκδικήσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σαφέστατα και ο Μάκης Χάβος σε αυτό το σημείο δεν μπορεί να κριθεί καθώς οδεύουμε προς την τελική ευθεία του πρωταθλήματος και με τον Αστέρα να έχει μπροστά του πολύ δύσκολα παιχνίδια με τα ντέρμπι κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Super League.

Οι άνθρωποι του Αστέρα αντιλαμβανόμενοι την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας αποφάσισαν στην αντικατάσταση του Δημήτρη Τερεζόπουλου από τον Μάκη Χάβο κάνοντας ότι καλύτερο για να μπορέσει να βρει και πάλι η ομάδα τον δρόμο της.

 Μένει λοιπόν να φανεί και επί του πρακτέου το κατά πόσο μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα αγωνιστικά προς όφελος του Αστέρα με την αλλαγή προπονητή και τον Μάκη Χάβο στον προπονητικό «θώκο».

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

κρατησε το μηνυμα για να δεις οτι θα βγω σωστος αν δεν παρεις προπονητη με αξια δεν κανεις τιποτα δεν εχω τιποτα με τον Χαβο ,αλλα η ομαδα θελει προπονητη με προσωπικοτητα να φερει τα πανω κατω αυτα ειναι ημιμετρα

Ο νέος προπονητής είναι στάχτη στα μάτια. Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι κάτι προσπάθησαν... Γνωρίζουν (διότι έτσι το σχεδίασαν) πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τερματίσει ούτε 6ος... (αυτά για αντικάτασταση του πανιώνιου ... είναι χαπάκι των φιλάθλων για ένα μήνα. ) Η πραγματικότητα είναι ότι τα πλάνα ήταν να πουλήσουν Μπαράλες και Γιάννου και αφού τα κονομήσουν, τους είναι αδιάφορο το υπόλοιπο για φέτος. Τέρμα το δούλεμα. Μέχρι έδώ ήταν. Άλλο οπαδός του αστέρα και και άλλο γλάστρα της διοίκησης στις κερκίδες. Φαίνεται ότι ψάχνετε για γλάστρες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.