Χατζηδάκης: Κατάργηση της μονιμότητας και των προνομίων στην ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Κατάργηση της μονιμότητας και των προνομίων στην ΔΕΗ

Οκτώβριος 31, 2019 - 18:54
4 σχόλια

Ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε σήμερα 10 μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Μέτρα με τα οποία η επιχείρηση θα απαλλαγεί από την παλιά κρατικιστική νοοτροπία και θα ανοιχθεί στον ανταγωνισμό. Στόχος μας να την κάνουμε πιο ευέλικτη και αποτελεσματική για να επιτελέσει τον αναπτυξιακό της ρόλο για την Ελλάδα.

- Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με έλεγχο από το ΑΣΕΠ, αλλά με ταχύτερες διαδικασίες και με αμοιβές που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης.

   - Κατάργηση του ισχύοντος προνομιακού τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ που προβλέπει έκπτωση 75% τόσο στο ανταγωνιστικό όσο και στο μονοπωλιακό τμήμα. Στο εξής θα ισχύει έκπτωση 30 % μόνο στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου.

   - Εθελούσιες έξοδοι με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά αποκλειστικά την ίδια την ΔΕΗ. Το κόστος προβλέπεται να αποσβεστεί σε ορίζοντα δύο έως τριών ετών.

   - Κατάργηση της μονιμότητας των γενικών διευθυντών και διευθυντών οι οποίοι θα καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές μετά από προκήρυξη που θα απευθύνεται και σε στελέχη της αγοράς και με τριετή συμβόλαια.

   - Κίνητρα για προσέλκυση στελεχών από την αγορά. Οι αμοιβές των 80 γενικών διευθυντών και διευθυντών της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

   - Ενίσχυση της μεσαίας βαθμίδας διοίκησης, με δυνατότητα πρόσληψης του 20% των βοηθών διευθυντών από την αγορά.

   - Δυνατότητα μετακίνησης των εργαζομένων μεταξύ ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

   - Δυνατότητα επίσης μετακίνησης εργαζομένων από τον όμιλο προς το Δημόσιο.

   - Πιο ευέλικτο πλαίσιο για προμήθειες χαμηλής αξίας, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, με διατήρηση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο

   - Θέσπιση επιτροπής αμοιβών και προσλήψεων, καθώς και επιτροπής ελέγχου και εποπτείας προμηθειών στην οποία θα συμμετέχουν και ανεξάρτητα μέλη εκτός ΔΕΗ.

 


4 Σχόλια

Ποια προνόμια ρε ψεύτη; Το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος στους δεητζήδες ήταν αντί μισθολογικών αυξήσεων, πολλές δεκαετίες πριν. Θέλετε να πάρετε πίσω όσα είχατε υποχρεωθεί να δώσετε με σκληρούς αγώνες.

ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΦΙΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ .ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.500 ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ

@21:14 - Μας κοροϊδεύεις; Το μέσο μισθολογικό κόστος ανά εργαζόμενο στην ΔΕΗ είναι 47.202,4€. Αυτά αφορούν το 2018. Προ μνημονίων ήταν ακόμα πιο ψηλά οι μισθοί.Ο Έλληνας πολίτης πλήρωσε τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ πολύ παραπάνω από ότι άξιζε η εργασία τους. Έλεος πια. Να έχετε την αυτογνωσία τουλάχιστον να μην προκαλείτε. Λίγη ντροπή. Όχι μόνο τα πήραν χοντρά με "αγώνες"-εκβιασμούς στην ουσία, αλλά θα πάρουν και τις εθελούσιες ή μετάταξη στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, αντί απόλυσης όπως σε οποιαδήποτε επιχείρηση που έχει χρεοκοπήσει. Φυσικά και είναι προνομιακό το τιμολόγιο ρεύματος με -75%!!!

Μήπως να μειωθούν οι 80!!!!! Γενικοί; Τι κάνουν όλοι αυτοί; Και φαντάζομαι ότι θα διορίζονται από την κυβέρνηση εεε;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.