Χανιώτης αθλητής και γιατρός ο νεκρός του τροχαίου στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας (pics)

Χανιώτης αθλητής και γιατρός ο νεκρός του τροχαίου στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας (pics)

Μάρτιος 26, 2019 - 20:13
0 σχόλια

Σκληρό το «αντίο» για τον αγαπημένο όλων αθλητή και επιστήμονα, Σωτήρη Νίνο, o ο οποίος σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο, στον δρόμο από Καλαμάτα προς Αθήνα. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του ArcadiaPortal.gr )

Ο Σωτήρης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής επί σειρά ετών.

Ξεχωριστός στο επάγγελμα του, ξεχωριστός στο μπριτζ, μα πιο πολύ ξεχώριζε στις καρδιές μας, μια που ήταν πάντα γλυκός κι ευγενικός, λιγομίλητος μα προσιτός. Ως γιατρός βοηθούσε αδιακρίτως αλλά και διακριτικά κι είχε ένα γέλιο κελαριστό που άγγιζε την ψυχή μας.

Ο Χανιώτης άσσος μας εδώ και 10ετιες εκπροσωπούσε την πόλη μας σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όχι μόνο με την αγωνιστική του αξία, μιας και αυτή είναι αναμφισβήτητη, αλλά κυρίως λόγο του ήθους του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Σωτήρης αποτελούσε στολίδι πολύτιμο για την πόλη τον Χανίων. Το ήθος, η έμφυτη ευγένεια του, η πηγαία καλοσύνη του, η πραότητα του, ανάγκαζαν όλους τους αντιπάλους του, που τους αποκαλεί συναγωνιστές του ο ίδιος να υποκλίνονται ενώπιον του.

Ο Στέφανος είχε στα χείλη του μια φράση, ( ενδεικτική του επιπέδου του ) ενός μεγάλου φιλόσοφου , του Αριστοτέλη : «όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν», δηλαδή όπου υπάρχει άμιλλα υπάρχει και νίκη, σηματοδοτεί ότι το δημιουργικό κάτω από ευγενή ανταγωνισμό. Διότι κατά τον Αριστοτέλη άμιλλα είναι να φτάσει κανείς τον άλλον – αυτόν που θαυμάζει, που τον έχει ως πρότυπο και να τον ξεπεράσει χωρίς να αισθάνεται φθόνο αν ο άλλος τον ξεπερνάει.

Με καταγωγή από τα Χανιά, έζησε σαν φοιτητής Ιατρικής αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια εργάσθηκε στην Αθήνα σαν χειρουργός.

Νεαρός έμαθε και πρωτοέπαιξε μπρίτζ στον ΟΑΜΘ.

Έξυπνος, με ωραίο χιούμορ, χαμογελαστός, καλόκαρδος, φιλόξενος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να προσφέρει, καλός φίλος, εξαιρετικός επιστήμονας, ο Σωτήρης ήταν και θα είναι για πάντα ο αγαπημένος όλων μας.

Καλό ταξίδι φίλε, να είσαι καλά εκεί που πάς, θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά, στο μυαλό, στις σκέψεις μας.

Η ΕΟΜ Ελληνική ομοσπονδία μπριτζ, και ο Χανιώτικος σύλλογος μπριτζ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του.

Τα Χανιά, απ’ όπου καταγόταν, η Θεσσαλονίκη, τόπος σπουδών του, αλλά και η αθλητική του πατρίδα, ως αθλητής του ΟΑΜΘ, όσο και η Αθήνα, όπου ζούσε και εργαζόταν, θρηνούν και υπόσχονται: αιωνία του η μνήμη.

O αποχαιρετισμός θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11:00, στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στα Χανιά

Πηγή: zarpanews.gr

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Αγωνιστικού Ομίλου Μπριτζ Θεσσαλονίκης

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.