Χαλκό αξίας 30.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από Ιερό Ναό στο Ζευγολατιό (pics,vid)

Χαλκό αξίας 30.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από Ιερό Ναό στο Ζευγολατιό (pics,vid)

Ιανουάριος 13, 2020 - 12:15
16 σχόλια

Τον υπό ανέγερση Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Ζευγολατιό «ρήμαξαν» άγνωστοι δράστες, επιχειρώντας όχι μία, αλλά δύο φορές.

Ο κ. Δημήτρης Μπατζιάλας, φροντιστής του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Ζευγολατιό, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για το περιστατικό.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το μεσημέρι κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στο κτήμα του και κλάδευε, αντιλήφθηκε ότι ο μπρούτζος από το εξωτερικό τμήμα του τρούλου είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως ειδοποίησε τους υπευθύνους, οι οποίοι βρέθηκαν στο εξωκκλήσι και είδαν τα σημάδια παραβίασης του χώρου. Οι άγνωστοι άνοιξαν με ευκολία την αλυσίδα που υπάρχει στη μάντρα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του ναού. Έπειτα με περισσή ευκολία σκαρφάλωσαν σε μία σκάλα και ανέβηκαν στο πάνω μέρος του ναού και αφαίρεσαν το μισό κομμάτι χαλκού που είχε τοποθετηθεί.

Αφού διαπίστωσαν την κλοπή, οι υπεύθυνοι κάλεσαν την Ασφάλεια του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης και πήγαν στο τμήμα να καταθέσουν μήνυση κατ' αγνώστων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ώρες μετά το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου οι θρασύτατοι δράστες «ξαναχτύπησαν» στο ίδιο σημείο και αποτελείωσαν το έργο τους αφαιρώντας και τον υπόλοιπο χαλκό.

Ο ναός εδώ και 10 χρόνια περίπου κατασκευάζεται με χρήματα των κατοίκων της περιοχής και από δωρεές, αλλά η οικονομική δυσχέρεια είχε «παγώσει» τις εργασίες και ύστερα από το «χτύπημα» των διαρρηκτών δύσκολα θα είναι εφικτή η ολοκλήρωσή του. Να αναφέρουμε ότι η ζημιά ανέρχεται περίπου στε 30.000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι ότι πριν από περίπου έναν μήνα, άγνωστοι εισέβαλαν και στο κοιμητήριο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Κορυθίου δυστυχώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό ούτε όπως το τελευταίο που καταγράφεται, αφού υπάρχει μια ομάδα δραστών που λυμαίνεται την περιοχή συνεχώς. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι δράστες κλέβουν ό,τι βρουν, από σίδερα και χαλκό έως και ηλεκτρικές συσκευές, χρυσό και χρήματα.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.grΧαλκό 30.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από Ιερό Ναό στο Ζευγολατιό


16 Σχόλια

Επίσης χθες το βράδυ έγινε κλοπή σε σπίτι στο κέντρο του χωριού Αγίου Βασιλείου.... Στα χαλαρά οι γύφτοι...μην τους πειράζετε..

Αφήστε τους ρομσ στη Μαγούλα κ. Υπυθυνοι (Δημος, Αστυνομία, Περιφερεια). Όλοι τα γνωριζουν. Υπάρχει εντολή κατεδάφισης των παράνομων παραπηγμάτων και δεν εκτελείται, υπο την ανοχή όλων. Εκει ψάξτε.

Είχαν διαθέσει 30.000€??????? Δεν τους άρεσε μια σκεπούλα με κεραμίδια και με τα υπόλοιπα θα είχαν ολοκληρώσει το εκκλησάκι! Απορώ ποιος διαχειρίζεται το έργο!!!

Αφού τους αφήνουν ανενόχλητους σε κάθε είδους παρανομία και κάνουν οτι δε βλέπουν τίποτα... Αυτό που έγινε είναι το λιγότερο...

Όσο βαρύς κ να ειναι ο χαλκός τόσο φθηνός που είναι, δεν κοστίζει 30χιλιαρικα.γιατι οι πιστοί δίνουν από το υστέρημά τους για να χτιστεί άλλη μια εκκλησία για να θησαυριζει η Εκκλησία που δεν φορολογείται ούτε πληρώνει τους παπάδες της, αφού πάλι οι καλοί πιστοί τους πληρωνουν;; πότε θα ξυπνήσουν αυτοί οι καλοί πιστοί να δουν τη κοροϊδία;;; γι αυτό παμε κατά διαόλου.

Με τα λεγόμενα σου γιατί να μην αφήσουμε τον κάθε κλέφτη και εγκληματια να κλέψει από τα στρατόπεδα υλικό αφού ο στρατός είναι πλέον φιλιπινεζα ,και από όλα τα κατασχεμένα κτήρια αφού δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις στις τράπεζες

Είμαι αντίθετος με το χτίσιμο ακριβών εξωκλησιών την στιγμή που δεν έχουν πόρους μικρά μοναστήρια και κάποιες ενορίες στα μικρά χωριά !Βεβαια ο καθένας κάνει δωρεά όπου θέλει και γουστάρει και δεν μπορούμε να λέμε γιατί στοίχισε τόσο ,αφού το ήθελαν οι κάτοικοι δεν μας πέφτει λόγος !Ας κοιτάξουμε που το επίσημο κράτος περιμένει δωρεές από επιχειρηματιες και συλλόγους για τον χώρο της υγείας και σωμάτων ασφάλειας που είναι ΜΟΝΟ δίκη του υποχρέωση με τους φόρους που εισπράτει και ας σταματήσουμε να έχουμε τον τελευταίο λόγο για όλα !Ειναι γεγονός ότι οι γυφτοι έχουν ξεφύγει

Και την στιγμή που η Αστυνομία γνωρίζει ποιοι έμποροι αγοράζουν από αυτούς τα κλοπιμαία μέταλλα μπορούν να πάνε και να το βρουν ,και να καθίσουν στο σκαμνί και αυτοί για κλεπταποδοχή

Ρε χαζοί το θέμα του άρθρου είναι οι κλεψιές των Ρομά και όχι το πόσο κόστισε η εκκλησία.. έλεος ρε σεις. Εκτός και αν τους συμπονάτε , όποτε μπορείτε να τους πάρετε στο σπίτι σας. Ούτως ή άλλως όποτε θέλουν μπαίνουν στα σπίτια ..

Οι πολυτελείς εκκλησίες μας μαράνανε κ οι χρυσοί σταυροί. Αυτά μας δίδαξε ο Χριστούλης?? λυπάμαι που μας καταντήσατε φροντιστή μ

οι συριζαίοι έδωσαν αέρα στους γύφτους, και οι δεξιοί συνεχίζουν να τους νταντεύουν

Είναι παρά πολύ ψήφοι και τους έχουν ανάγκη ,συν ότι αν καταγγείλουν στην ύπατη αρμοστεία ότι τους καταπιέζουν θα τρέχουμε ! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορούν να κλέβουν ανενόχλητοι από περιφράξεις ,γκαραζόπορτες ,σχάρες υπονόμων ,καμπάνες ,μέχρι και πόρτες και παράθυρα !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.