Χαλαρώνει ο έλεγχος κεφαλαίων

Χαλαρώνει ο έλεγχος κεφαλαίων

Σεπτέμβριος 03, 2015 - 20:39
0 σχόλια

Ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι, με την προϋπόθεση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας, έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς για τις δαπάνες τους την προεκλογική περίοδο, οι οποίες επιτρέπεται να γίνονται μόνο με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Έτσι, τα capital controls χαλαρώνουν στα εξής σημεία:
1. Σε περίπτωση που δεν εξαντλούνται τα ημερήσια όρια ρευστότητας των τραπεζών, τα υπόλοιπα μπορούν να αξιοποιηθούν σε εβδομαδιαία βάση.
2. Όλα τα αιτήματα για εισαγωγές έως και 5.000 ευρώ, τα αναλαμβάνουν οι τράπεζες και δεν ασχολείται η αρμόδια Επιτροπή.
3. Δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού σε φοιτητές.
4. Γίνεται εντατικό ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων που λιμνάζουν.
5. Γίνεται ουσιαστική χαλάρωση στις διαδικτυακές συναλλαγές εξωτερικού.
6. Συγκέντρωση όλη της νομοθεσίας για τα capital controls σε ένα κείμενο.
7. Δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους βουλευτές να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων που θα λήξει, μετά την προεκλογική περίοδο για τις δαπάνες τους, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.