Χαϊκάλης: Η off-shore δεν είναι δική μου

Χαϊκάλης: Η off-shore δεν είναι δική μου

Αύγουστος 28, 2015 - 20:31
0 σχόλια

Ο απερχόμενος υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 28 Αυγούστου ύστερα από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί για την εταιρία off-shore και για το «πόθεν έσχες» που αμέλησε να καταθέσει, υποστήριξε ότι η εταιρία αυτή πρώτον, δεν είναι εξωχώρια, και δεύτερον, ότι δεν είναι δική του.

Ο κ. Χαϊκάλης δεν έδωσε στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο που να τον αθωώνει στην υπόθεση της εταιρίας που φέρεται να διατηρεί στην Κύπρο, ενώ δεν αναφέρθηκε στα ποσά που διακινήθηκαν μέσω της εταιρίας, επικαλούμενος το φορολογικό απόρρητο.

Υποστήριξε ότι η επίμαχη εταιρία METROFIN LTD δεν του ανήκει, αλλά ότι απλώς συνεργάστηκε μαζί της και ότι, επειδή η εταιρία βρίσκεται στην Κύπρο, που δεσμεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν επιτρέπει τη λειτουργία εξωχώριων εταιριών, η METROFIN LTD, κατά τον ίδιο, είναι in-shore. 

«Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off-shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες... Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;

Και είπε ότι δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει στις Αρχές την ύπαρξή της, καθώς δεν είχε στην κατοχή του μετοχές, και τα χρήματά του φορολογούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. 

«Το 2012 ρώτησα αν πρέπει να τα δηλώσω στο πόθεν έσχες και μου είπαν "δεν έχεις εταιρία αλλά με διακρατική συμφωνία μια συνεργασία"».
 
«Ήταν συμφωνία εκπροσώπησης για να μου κλείνει θέατρα. Λειτούργησε ως ατζέντης» είπε για την εταιρία, με την οποία συνδέεται από το 2008. Ακόμη,
είπε ότι το 2011 κόπηκε και το τελευταίο τιμολόγιο και έκτοτε έχει σταματήσει η συνεργασία τους.

«Οι απολαβές μου έχουν φορολογηθεί. Η εταιρία δεν συστάθηκε για φοροαποφυγή. Έχουν φορολογηθεί τα πάντα μέσω των νόμιμων διαδικασιών», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι στοχοποιείται προκειμένου να χτυπηθούν τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η απελθούσα κυβέρνηση. Και υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος θα αποφασίσει αν θα είναι ο ίδιος και πάλι υποψήφιος στις εκλογές, ενώ δήλωσε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλειστεί.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.