H βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Κλέφτες καταστημάτων» στο Αρχοντικό Τσούχλου

H βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Κλέφτες καταστημάτων» στο Αρχοντικό Τσούχλου

Αύγουστος 07, 2019 - 19:31
0 σχόλια

Το Αρχείο Τσακωνιάς στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προβολών σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την ΔΗΚΕΝΚ παρουσιάζει τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Κλέφτες καταστημάτων» την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21.00 στο Αρχοντικό Τσούχλου.

Στην προβολή θα είναι παρών ο κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού Αθηνόραμα, Χρήστος Μήτσης, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία και θα συζητήσει με το κοινό.

Λίγα λόγια για την ταινία

Κλέφτες Καταστημάτων – Manbiki Kazoku / Shoplifters

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121′
Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Έντα με τους: Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι

Σύνοψη
Ο κλέφτης Οσάμου και ο γιος του, επιστρέφουν με τα κλοπιμαία τους σπίτι, όταν ξαφνικά συναντούν ένα μικρό κορίτσι εγκαταλελειμμένο στο κρύο. Της προσφέρουν στέγη, τροφή και την κάνουν να αισθανθεί μέλος της οικογένειάς τους. Ζουν μέσα στη φτώχια, με μικροκλοπές, όμως αισθάνονται ευτυχισμένοι. Ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Στους βραβευμένους με Χρυσό Φοίνικα «Κλέφτες Καταστημάτων» ο φακός του Κορε-Έντα, διακριτικού σχολιαστή των εθνικών ταξικών αντιθέσεων, στρέφεται στη σκοτεινότερη γωνιά της πολύχρωμης βιτρίνας του ιαπωνικού ονείρου, άμεσα συνδεδεμένου με την καταναλωτική ευδαιμονία και την επαγγελματική καταξίωση.

 

Who is who – Χρήστος Μήτσης

Νεοφιλαδελφειώτης, γεννημένος στον Περισσό το 1963. Αεκτζής που ασκεί τις φίλαθλες υποχρεώσεις του κάθε Κυριακή και απόφοιτος οδοντιατρικής που δεν εξάσκησε το επάγγελμα ποτέ. Από συντάκτης της «Οθόνης» στη Θεσσαλονίκη, αρχισυντάκτης και κατόπιν διευθυντής του περιοδικού «Σινεμά» και των «Νυχτών Πρεμιέρας» ως το 2007. Ακούει μουσική, βλέπει όλους τους αγώνες της Φόρμουλα 1 και έχει να πάει σινεμά σαν κανονικός άνθρωπος 17,5 χρόνια.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.