H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στην Τρίπολη (video)

H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στην Τρίπολη (video)

Απρίλιος 25, 2015 - 16:48
0 σχόλια

Kάλεσμα στους φαρμακοποιούς της περιοχής, για φάρμακα ή και εμβόλια

Στην καρδιά της Πελοποννήσου, στην πόλη της Τρίπολης, έφτασαν οι Γιατροί του Κόσμου το Σάββατο 25 Απριλίου με στόχο να εξετάσουν τα παιδιά της περιοχής τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον γιατρό, είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας είτε επειδή είναι ανασφάλιστα.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μια γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι, βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Οι Γιατροί του Κόσμου, με την υποστήριξη της Vodafone, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που την έχουν ανάγκη. Μέσα από μια σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:

Παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση

Φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων

Προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας

Εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά

Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο οδοντίατρος κ. Χρήστος Ναούμης, μίλησε για την ιατρική φροντίδα της οποίας θα τύχουν τα παιδιά τα οποία θα επισκεφθούν την κινητή μονάδα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε συχνές παθήσεις, όπως η τερηδόνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα δόντια των μικρών παιδιών. Έτσι, οι γιατροί συμβουλεύουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς για το πώς πρέπει να γίνεται σωστά ο καθαρισμός στο σπίτι. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στην Κινητή Μονάδα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο, την πρόληψη, την παροχή οδηγιών για σωστή στοματική υγιεινή και την παραπομπή στους κατά τόπους οδοντιάτρους.

Ακολούθως, το ArcadiaPortal βρέθηκε στο εσωτερικό του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου και βρέθηκε με τον παιδίατρο κ. Γιώργο Τομαρά και την Ελένη Τσιουβάρα η οποία είναι επισκέπτρια Υγείας.

Ο κ. Τσιουβάρα μίλησε για τις υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά μέσω αυτής της πρωτοβουλίας. Εξήγησε ότι γίνεται ένας έλεγχος στα εμβόλια, έλεγχος στα βιβλιάρια, και ακολουθεί και παιδιατρική εξέταση. Κατά κύριο λόγο, οι υπηρεσίες των ιατρών αφορούν σε ανασφάλιστα παιδιά τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από τα εξωτερικά ιατρεία έστω σε κάποιο νοσοκομείο.

Ακόμη, προχώρησε σε κάποιες ανησυχητικές παρατηρήσεις, όπως το γεγονός ότι πάρα πολλά παιδιά είναι υποσιτισμένα, και δεν λαμβάνουν ούτε το απαραίτητο γάλα που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξή τους.

Μεταξύ άλλων, οι Γιατροί του Κόσμου απηύθυναν κάλεσμα στους φαρμακοποιούς της περιοχής, αν έχουν φάρμακα ή και εμβόλια τα οποία δεν θα τα χρειάζονται, να τα διαθέσουν την Κυριακή 26 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο ή και στα κεντρικά των Γιατρών του Κόσμου.

Τέλος, κάλεσαν όλα τα παιδιά να κάνουν μία οδοντιατρική και παιδιατρική εξέταση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, επειδή, όπως τόνισαν, η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία.

Σημειωτέον ότι η δράση πραγματοποιείται και την Κυριακή 26 Απριλίου, 09:00-14:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην πλατεία Πετρινού.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Oι γιατροί του κόσμου στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.