H Γιορτή της Αγάπης στον Τυρό (pics,vid)

H Γιορτή της Αγάπης στον Τυρό (pics,vid)

Απρίλιος 29, 2019 - 16:54
0 σχόλια
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στην Πλατεία της Αγίας Μαρίνας στον Τυρό η καθιερωμένη Τελετή της Αγάπης, όπου αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο στην Τσακώνικη διάλεκτο.
 
Η "Τσακωνοπαρέα" του Τυρού συμμετείχε στη γιορτή διαβάζοντας και τραγουδώντας επίσης στη Τσακώνικη διάλεκτο, ενώ το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού χόρεψε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν εδέσματα όπως οβελίας, κόκκινα αυγά και παραδοσιακές τσακώνικες δίπλες στους δημότες και τους επισκέπτες και ακολούθησε γιορτή με ζωντανή ορχήστρα και πολύ χορό.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός των άλλων, ο βουλευτής Αρκαδίας Κωνσταντίνος Βλάσης, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο αντιδήμαρχος Τυρού Μιχάλης Σωτηρόπουλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Λαλουδάκης και Μανώλης Σκαντζός. 
 
Φωτογραφίες-βίντεο: Nigel Copage
 
 
Από το leonidion.gr
Video: 

Η Τελετή της Αγάπης στον Τυρό 2019


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.