H φλόγα των special Olympics σήμερα στην Τρίπολη

H φλόγα των special Olympics σήμερα στην Τρίπολη

Ιούνιος 23, 2011 - 01:17

Σταθμός στο ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας και η Αρκαδική πρωτεύουσα. Η Τρίπολη υποδέχεται την φλόγα της αγάπης, της ελπίδας, της προσπάθειας , την Πέμπτη στις 16:30 το απόγευμα . Ο Δήμος έχει ήδη καταρτίσει το πρόγραμμα της υποδοχής και όλες τις λεπτομέρειες της τελετής η οποία θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Άρεως.
Το ακριβές πρόγραμμα δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι,

πρίν από λίγη ώρα από την Χριστίνα Ζαμπαθά και το Σταύρο Κουκάκη. και οι δυο απεύθυναν   θερμό κάλεσμα συμμετοχή όλων των πολιτών

Χριστίνα Ζαμπαθά: Την Πέμπτη 23 Ιουνίου φιλοξενούμε την φλόγα της ελπίδας. Είναι τιμή για την πόλη και τους συμμετέχοντες . αποτελεί το πιο σημαντικό όχημα για τη συγκέντρωση χορηγιών. Η Ελλάδα αποτελεί την αφετηρία κάθε διοργάνωσης. Την Πέμπτη να είμαστε όλοι στην υποδοχή της φλόγας. Οι αγώνες είναι εξ ίσου σημαντικοί με τους Ολυμπιακούς γιατί τα άτομα με διανοητική αναπηρία είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Άλλωστε από τον όρκο που δίνουν οι αθλητές βγάζουμε συμπεράσματα. «Θα είμαι νικητής. Κι αν δεν είμαι βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος» λέει ο όρκος , αυτό πρέπει να κάνουμε εμείς! Στους αγώνες θα λάβουν μέρος  7.500 αθλητές ,2.500 προπονητές, 3.000 κριτές διαιτητές, 25.000 εθελοντές , 40.000 μέλη οικογενειών κ θεατών. 185 χώρες του κόσμου. 22 αθλήματα και 6 χειμερινά. Είμαστε έτοιμοι, καλούμε τους πολίτες και τα ΜΜΕ να υποδεχτούμε και να υποστηρίξουμε αυτό το γεγονός. Στην πλατεία Άρεως

Σταύρος Κουκάκης: Στις 16:30 την Πέμπτη 23 Ιουνίου υποδεχόμαστε την φλόγα . Έχουμε την τιμή να περάσει από την πόλη μας, 2 μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων. Ο Δήμος μας έχει άρτιους δεσμούς με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Οι αθάνατοι στην Τεγέα αποφάσισαν την λαμπαδηδρομία. Γίνεται σαφές ότι το όραμα η προθυμία και η αγάπη επιτάσσουν  οι αγώνες των Αθηνών θα είναι οι καλύτεροι. Καλώ όλους να υποδεχτούμε την φλόγα αλλά και τους αθλητές που μας παραδίδουν μαθήματα ζωής. Είναι νικητές πριν ξεκινήσουν καν οι αγώνες.»

Πολλοί Τριπολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους χιλιάδες εθελοντές που θα μετάσχουν στους αγώνες ωστόσο κανένας δεν θα μεταφέρει την φλόγα αφού οι αθλητές που την μεταφέρουν είναι καθορισμένοι. Το πρόγραμμα της υποδοχής έχει ως εξής: 

16:30: υποδοχή στο 1ο  Γυμνάσιο, οδός Καλαμών
Κάθοδος καλαμών – Ουάσιγκτον – κεντρική πλατεία- Εθν. Αντίστασης  – Σεχιώτη – Πλατεία Άρεως.
16:45 : τελετή διάρκειας 45 λεπτών – χαιρετισμοί και δώρα – καλλιτεχνικό πρόγραμμα
17:30 λήξη: Δημητρακοπούλου - Αντιστάσεως –Πλατεία Αγίου Βασιλείου – Γεωργίου Α –Ναυπλίου-
Επόμενος σταθμός Άργος

Την τελετή θα συνοδεύει μουσικά το τραγούδι που ειδικά έγραψαν για τους special Olympics Οι ΟΝΕΙΡΑΜΑ.

Η Χρ. Ζαμπαθά απαντώντας σε ερώτημα περί κόστους είπε πως ο Δήμος θα τοποθετήσει μονάχα τα ηχητικά. Κάθε τι άλλο αποτελεί προσφορά και εθελοντική συνεισφορά άλλωστε αυτό είναι και το νόημα. 

Video: 

youtube://v/4N3dHZXlBts