H 5η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά (pics,vid)

H 5η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά (pics,vid)

Αύγουστος 18, 2017 - 18:11
0 σχόλια

Με τη συμμετοχή πλήθους παρευρισκομένων πραγματοποιήθηκε η 5η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά την Κυριακή 13 Αυγούστου. 

Κάτοικοι των γύρω χωριών αλλά επισκέπτες της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Απανταχού Πελετιωτών “Οι Άγιοι Απόστολοι» και τίμησαν με την παρουσία τους την εορταστική εκδήλωση για τη σαρανταετή λειτουργία του Σωματείου. 

Στο εισαγωγικό μέρος της εκδήλωσης, το λόγο αρχικά έλαβε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Πέτρος Σπανός, ο οποίος προχώρησε σε μία σύντομη αναφορά της ιστορίας και της δράσης του Σωματείου. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο Σύλλογο, εξαίροντας την αδιάλειπτη συνεισφορά του στην περιοχή. Τέλος, παρών στη φετινή εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος του ομογενειακού Σωματείου των χωριών του τέως Δήμου Μαριού "Αθηνά" κ. Γεώργιος Ξερακιάς, ο οποίος, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς από την ομογένεια, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Πελετιωτών κ. Γεώργιο - Κωνσταντίνο Πήλιουρα για την προσπάθεια του στη σύσφιξη των σχέσεων με τον απόδημο ελληνισμό.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, η σκυτάλη πέρασε στη χορευτική ομάδα του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεωνιδίου. Τα παιδιά της ομάδας υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου τους κας. Χρίστινας Μάνου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με χορούς από την περιοχή της Θράκης και πιο συγκεκριμένου του Έβρου.

Στη συνέχεια το γλέντι άνοιξε για τον κόσμο, με τους Παναγιώτη Λάλεζα και Ειρήνη Μανωλά - Λεγάκη να εναλλάσσονται στη σκηνή μεταφέροντας τους παρευρισκομένους στην πλούσια μουσική παράδοση της χώρας μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της  γιορτής δωρεάν κρασί και διένειμε αναμνηστικά μπουκαλάκια και γλυκό.

Τέλος, στο κλείσιμο της βραδιάς το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, στην 6η Γιορτή Κρασιού.

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)

Video: 

5η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.