Γ.Σμυρνιώτης: Πηγαίνουμε με 2 αιτήματα στο Υπουργείο περιβάλλοντος

Γ.Σμυρνιώτης: Πηγαίνουμε με 2 αιτήματα στο Υπουργείο περιβάλλοντος

Μάρτιος 09, 2011 - 16:41
5 σχόλια

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης ενημέρωσε εκτενώς τα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις της σύσκεψης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο Δήμαρχος δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα καταμαρτυρούνται ενάντια στους φορείς που ζητούν την ανάκληση της απόφασης Μπιρμπίλη και κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων θέτοντας την προστασία του Περιβάλλοντος σε 2η μοίρα. Ωστόσο αν κανείς παρακολουθήσει με προσοχή τα λεχθέντα του Γιάννη Σμυρνιώτη τότε εύκολα θα κατανοήσει πως αποτελούν έμμεση απάντηση αφού διευκρινίζεται πως ζητάται ανάκληση και επανακαθορισμός της περιοχής της αναστολής δεδομένου ότι η απόφαση Μπιρμπίλη περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο εύρος από αυτό που οριοθετεί η Ειδική Μ.Π.Ε που έχει ήδη εκπονηθεί.

Οι φορείς μιλούν για προστασία του Περιβάλλοντος και του Μαινάλου αντιδρούν ωστόσο στην καταδίκη όλων εκείνων των επενδύσεων που ήδη εκτελούνται και δεν επηρεάζουν την περιοχή Natura. «Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους φορείς στην πρόσκλησή μας για να δούμε την πορεία της απόφασης που εκδόθηκε για την αναστολή στην ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου. Καταλήξαμε στο να βρεθούμε στην σημερινή συνάντηση βάζοντας 2 θέματα. Ν ανακληθεί, να τροποποιηθεί η απόφαση στη λογική να βρίσκεται σε συνάφεια και με τις κατευθύνσεις της Ειδικής Μ.Π.Ε την οποία και επικαλείται. Διότι η περιοχή της απαγόρευσης υπερβαίνει κατά πολύ τα όσα αναφέρει η Ειδική ΜΠΕ. Θα πάμε λοιπόν στη σύσκεψη ζητώντας αναστολή της απόφασης αρχικά και έπειτα για την τροποποίηση της αλλαγή των ορίων των απαγορεύσεων
  Για να υπάρξει ουσιαστική προστασία ι του Μαινάλου χρειάζονται ακόμα 2 παράγοντες, να υπάρξει φορέας.  Διαχείρισης αλλά και διαχειριστική μελέτη για να μην μείνουμε μονάχα σε απαγορεύσεις. Αποφασίσαμε ν ακολουθήσουμε το πνεύμα της  επιστολής που εστάλη από εμένα αλλά και από την πρόεδρο του ΤΕΕ η οποία αναφέρει πως η περιοχή της απαγόρευσης αποκλίνει από τα όσα επιτάσσει η Ειδική ΜΠΕ. Επιπλέον ζητάμε και συζήτηση προκειμένου να υπάρξει και φορέας διαχείρισης αλλά και διαχειριστική μελέτη.»
 

Χ.Τ

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/bkHOWZjY1EM


5 Σχόλια

Den katalavenw an sta aitimata perilamvanete kai to kleisimo tis xwmateris.H' mhpws o dhmarxos den to thewrei shmantiko?

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΕ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ? ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΚΑΝΤΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ,ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΑΝ ΠΗΡΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ , ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΠΑΛΙ? ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ή ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ?ΕΛΕΟΣ ΕΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

H EΠΜ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΙΑΓΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΤΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ. Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΞΥΠΥΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΑΡΟΤΙ ΟΜΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΘΕΤΕΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΕΣ.ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

H MELETH EΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΙΑΓΕ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΕΓΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.ΑΡΑ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΙς ΠΡΟΤΑΣΕΙς ΤΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΕΡΓΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟς ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕς ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.