ΓΣΕΒΕΕ: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σεπτέμβριος 13, 2017 - 16:04
0 σχόλια

Σημάδια επιστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κανονικότητα και βελτίωση των οικονομικών δεικτών προκύπτουν από την τελευταία εξαμηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Ωστόσο, τονίστηκε ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα παραμένουν και ότι επιβάλλεται η λήψη στοχευμένων μέτρων για την στήριξη των ΜΜΕ. Ειδικότερα από την έρευνα, προκύπτουν μεταξύ άλλων , τα εξής: Ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τις ΜΜΕ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας. Οι προσδοκίες για την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο διατηρούν αρνητικό πρόσημο αλλά σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις από το Φεβρουάριο του 2015. Για κάθε μία απόλυση καταγράφεται για πρώτη φορά μια πρόσληψη ενώ οι επιχειρήσεις που δήλωσαν ότι αύξησαν το προσωπικό τους προσέλαβαν περισσότερα άτομα από εκείνες που δήλωσαν ότι απέλυσαν.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “CO-LABOURATIVE LAB”

Τo Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “CO–LABOURATIVE LAB” αναπτύσσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικονομία διαμοιρασμού σε συνεργασία με τους τελικούς χρήστες.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “co–LABOURative LAB”, το οποίο χρηματοδοτείται από το ERASMUS+, καθόρισε μια εκπαιδευτική μεθοδολογία για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας Ανέργων μέσω της Οικονομίας Διαμοιρασμού και των Νέων Μορφών Απασχόλησης, με την υλοποίηση Συναντήσεων Συν-δημιουργίας σε κάποιες χώρες της Ε.Ε.

Οι πιλοτικές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες θα υλοποιηθούν σε κάθε χώρα εντός του 2018, χωρίς κανένα κόστος, και θα απευθύνονται σε 40 άτομα για κάθε συμμετέχουσα χώρα.

ΣΤΑ 3,914 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Στο ποσό των 3,914 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο που ανέρχονταν στα 3,840 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την μηνιαία εξέλιξη των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν στα 1,521 δισ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι 1,252 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 21,2% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Πτώση καταγράφηκε στην ανεργία τον Ιούνιο, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 21,2% έναντι 23,5% τον Ιούνιο του 2016 και από 21,5% που ήταν το αναθεωρημένο προς τα κάτω ποσοστό τον Μάιο 2017. Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.017.127 άτομα και ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 115.943 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2016 (μείωση 10,2%) και κατά 13.867 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2017 (μείωση 1,3%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.775.939 άτομα, έχοντας αυξηθεί κατά 87.099 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2016 (αύξηση 2,4%) και κατά 16.857 άτομα σε σχέση με τον Μάιο εφέτος (αύξηση 0,4%).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.