Γρίπη: Στους 118 οι νεκροί

Γρίπη: Στους 118 οι νεκροί

Μάρτιος 14, 2019 - 20:13
0 σχόλια

Άλλους επτά νεκρούς και 10 ασθενείς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με σοβαρές επιπλοκές άφησε πίσω του, κι ενώ υποχωρεί, το κύμα της γρίπης στη χώρα μας, μέχρι και την περασμένη Κυριακή 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων εποχικής γρίπης ανέρχεται πλέον (και μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία που έχει γίνει καταγραφή) σε 118. Συνολικά, 340 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ, ενώ τα σοβαρά περιστατικά της γρίπης έφτασαν τα 353.

Από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης 13 ασθενείς με βαριά μορφή της νόσου δηλώνεται πως δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ – κάτι που γεννά προβληματισμό για τη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ και για την διαχείριση αυτών των σοβαρών περιστατικών. Κι αυτό αποτυπώνεται και στα θανατηφόρα κρούσματα, καθώς από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι οι 105 ασθενείς κατέληξαν σε ΜΕΘ και οι 13 εκτός ΜΕΘ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.