Γρίπη: Αυξημένα τα περιστατικά στο Παναρκαδικό, ελεγχόμενη η κατάσταση

Γρίπη: Αυξημένα τα περιστατικά στο Παναρκαδικό, ελεγχόμενη η κατάσταση

Φεβρουάριος 01, 2019 - 11:38
0 σχόλια

Παραμένει σε αυξημένα επίπεδα η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας. Σε 18 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την εποχική γρίπη, σύμφωνα με το νεότερο δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ την εβδομάδα 21–27 Ιανουαρίου 2019.

Ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε έξαρση και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο αλλά, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κανείς από τους ασθενείς που νοσηλεύονται δεν βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1), για τον οποίο το φετινό εμβόλιο που κυκλοφορεί κρίνεται ως ιδιαιτέρως αποτελεσματικό. Ο Η1Ν1 προκαλεί σοβαρότερες επιπλοκές γι' αυτό και φέτος παρατηρούνται σοβαρά κρούσματα γρίπης και σε νέα άτομα.

Το ΑrcadiaPortal είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Πέτρο Τομάρα ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση ως αντιμετωπίσιμη.

Υπάρχει μία αυξημένη ροή αλλά είναι κατάσταση είναι ελεγχόμενη

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώσαμε, στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης νοσηλεύονται 38 άτομα από τα οποία 13 έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς είναι μεταξύ 70 και 90 ετών, ενώ μόλις 2 είναι νεότερης ηλικίας.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό οι  νοσηλευόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά υπάρχουν και ηλικιωμένοι ασθενείς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κανονικά, αλλά νοσούν. Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι πιο ήπια.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι σε σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία της Εποχικής Γρίπης στο υπουργείο Υγείας Άτομα επισημάνθηκε ότι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (χρόνια νοσήματα, ηλικία άνω των 60 ετών κ.ά.) θα πρέπει να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα, παρότι η συνιστώμενη περίοδος για τον εμβολιασμό είναι το φθινόπωρο κάθε έτους.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.