Γρηγοράκος: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από τον Έμπολα

Γρηγοράκος: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από τον Έμπολα

Οκτώβριος 20, 2014 - 21:04
1 σχόλια

Συνέντευξη Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου

Για τον ιό Έμπολα μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφέροντας ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει γιατί δεν έχει απευθείας πτήσεις από τα μέρη στα οποία εκδηλώνεται ο ιος.

Ο ιός έχει πάρει το όνομά του από έναν ποταμό στο Κονγκό. Δεν εμφανίστηκε τώρα, έχει εμφανιστεί εδώ και 40 χρόνια. Ως ιός ο Έμπολα κάνει τον κύκλο του και περνάει. Στις περιοχές που παρουσιάζει κάνει έντονη την εμφάνιση του (στην Αφρική), υπάρχει κακή υγιεινή, εμφύλιοι και μαζί με μια μετάλλαξη του ιού, έχουμε αυτή την έξαρση του ιού. Το θέμα είναι να μην βγει από τις χώρες. Να απομονώσουμε τον Έμπολα σε μια περιοχή. Ο ιός όταν απομονώνεται κάνει τον κύκλο του και φεύγει. 

Ο ιός γίνεται επικίνδυνος όταν μεταφέρεται. Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τις πύλες εξόδου του ιού τότε ελέγχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα. Εμείς που πρέπει να προλαμβάνουμε γιατί καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε κάνουμε κάποια παραπάνω έξοδα, να ελέγχουμε και την είσοδο (τις πύλες εισόδου της χώρας).

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο πολύ. Δεν θέλω να είμαι καθησυχαστικός, αλλά δεν κινδυνεύουμε  γιατί δεν έχουμε απευθείας πτήσεις από αυτά τα μέρη. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη σύσκεψη για να έχουμε ένα απόλυτα οργανωμένο, λειτουργικό κι αποστειρωμένο χώρο, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κι όχι στο «Αμαλία Φλέμινγκ» που δεν έχει την δυνατότητα επαρκούς αντιμετώπισης. Για την Βόρειο Ελλάδα επίσης είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Υπάρχει μια υπερβολική προσέγγιση, μια υπερπροβολή του θέματος… Εμείς ελέγχουμε τις πύλες εισόδου, το προσωπικό είναι έτοιμο και το κυριότερο όλων είναι να μην υπάρχει φόβος και πανικός. Δεν είναι καλός σύμβουλος ο φόβος και ο πανικός.

Η συνέντευξη είναι από τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και την δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.