Γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών και στην Τρίπολη (pics,vid)

Γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών και στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 27, 2017 - 19:51
2 σχόλια

Παρουσίαση του νέου νόμου που αφορά την προστασία και διαμεσολάβηση για την ελάφρυνση και ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δάνεια τραπεζών υποχρεώσεις προς τρίτους, έγινε στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου ο  Ειδικός Γραμματέας κ. Φώτης Κουρμούσης και στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) βρέθηκαν στην Τρίπολη σε ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια.

Τo Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε αυτή την ενημερωτική ημερίδα με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση των Αρκαδικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Φώτης Κουρμούσης ανέφερε ότι και στην Τρίπολη θα ανοίξει το γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών σε συνεργασία με τον Δήμο, όπου θα παρέχονται συμβουλές ως προς τι ορίζει ο νόμος και να ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα χρέη προς τις τράπεζες και προς το δημόσιο. Δέχονται όλους τους δανειολήπτες κυρίως οι πολύ ευάλωτοι αφού δεν ξέρουν τι ισχύει και τους κατευθύνουν.

Δεν κάνουμε ρύθμιση, εξηγούμε τι ισχύει

Επίσης τόνισε ότι έχουν ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές το πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και μέσα στον επόμενο μήνα θα φέρουν στη Βουλή το θέμα για τη ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας τόνισε ότι εδώ στην Αρκαδία υπάρχει μία ιδιάζουσα περίπτωση αφού το 80-85%  των δανείων είναι πυρόπληκτα από το 2007. Έγινε ρύθμιση, κάποιες τράπεζες έκαναν αυτόνομα κάποιες ρυθμίσεις, αλλά όχι σε όλα όχι σε αυτά που είναι με την εγγύηση του δημοσίου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής επεσήμανε ότι κάτι πρέπει να γίνει στο θέμα αυτό. Τόνισε ότι όλο αυτό το σύστημα, που είναι ένα φαύλος κύκλος, έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στους πολίτες που έχουν χάσει και το κουράγιο τους.

Μετά την παρουσίαση των ρυθμίσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών και στην Τρίπολη


2 Σχόλια

"Γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών σε συνεργασία με τον Δήμο" , γιατί με τον Δήμο? Το πιό λογικό θα ήταν με το Επιμελητήριο. Οι συμβουλές και η εξυπηρέτηση των δανειοληπτών θα παρέχονται δωρεάν? Να δείτε που κάτι σκαρώνει πάλι ο Μητσάκος!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.