Γούργαρης: Οι προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα διαπνέονται από τη μιζέρια

Γούργαρης: Οι προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα διαπνέονται από τη μιζέρια

Δεκέμβριος 17, 2019 - 12:35
0 σχόλια

Οι προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 που φέρατε για ψήφιση η Διοίκηση του Δήμου Τρίπολης και οι τρεις παρατάξεις (Σμυρνιώτη – Παυλή – Τσιαμούλου) μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, άλλωστε το παραδέχεστε και οι ίδιοι. Δεν υπάρχουν διαφορές είπε ο κ Τζιούμης, δεν διαφωνούμε ότι ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο πράγμα είπε ο κ Σμυρνιώτης.

Ευθυγραμμίζονται και οι δυο με τον δημοσιονομικό «κορσέ» του μεσοπρόθεσμου, είναι μακριά από τις ζωτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας, εναρμονίζονται με την κυβερνητική πολιτική και δεν έχουν διεκδικητικό προσανατολισμό. Είναι προσαρμοσμένες στις στοχεύσεις των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των τελευταίων 20 χρόνων στην Τοπική Διοίκηση με κορυφαία του Κλεισθένη, που όλοι σας Δημοτική Αρχή και αντιπολιτεύσεις χειροκροτήσατε και εφαρμόζετε με παραδειγματική προσήλωση.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου έπρεπε να αποτυπώνονται κοινωνικές πολιτικές που έχουν σχέση με τις ανάγκες του λαού, αξιοποιώντας τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν δεχόμαστε οι κοινωνικές ανάγκες να λογαριάζονται σαν κόστος. Γι’ αυτό δεν σας κάνουμε κριτική μόνο σ’ αυτά που εγγράψατε στο τεχνικό πρόγραμμα και είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των δημοτών μας αλλά και για αυτά που δεν εγγράψατε.

Απουσιάζουν από τις προτάσεις σας για το τεχνικό πρόγραμμα έργα:

Αντιπυρικής προστασίας, όπως αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα χωριά, δίκτυα πυρόσβεσης κλπ.
Αντιπλημμυρικής θωράκισης τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου μας.
Αντισεισμικής Θωράκισης
Ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων και παιδικών σταθμών, πλήρη κάλυψη των αναγκών στις υποδομές των σχολικών μονάδων, με σύγχρονα κτίρια και αύλειους χώρους. Οι δρόμοι έξω από αρκετές σχολικές μονάδες δεν διαθέτουν καν πεζοδρόμιο.
Απουσιάζει από τις προτάσεις σας η πρόνοια για την κατασκευή ειδικού σχολείου που το έχουν ανάγκη οι οικογένειες και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Απαλλοτριώσεις οικοπέδων για κοινόχρηστο πράσινο, πλατείες και διανοίξεις οδικών αρτηριών.
Δεν εγγράφεται ούτε ένα κονδύλι για ανάγκες προσωπικού σε κλάδους και ειδικότητες για να λειτουργήσουν αναγκαίες υποδομές.

Γενικά και οι δυο προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα διαπνέονται από τη μιζέρια ενός Δήμου που λειτουργεί σαν κρατική κυβερνητική υπηρεσία. Εμείς δεν δεχόμαστε οι ανάγκες αυτών που εισφέρουν το 93% στα δημόσια έσοδα να θυσιάζονται για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Τρίπολης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το λαό και τη νεολαία για να κάνουμε πράξη τις διεκδικήσεις που είναι αναγκαίες.

Γι’ αυτό καταψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα που προτείνει η Διοίκηση και το δίδυμο αδελφάκι του που προτείνουν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη – Παυλή – Τσιαμούλου.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.