Γούργαρης: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γούργαρης: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Απρίλιος 11, 2019 - 18:03
0 σχόλια

Το νέο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι στις κατευθύνσεις της Ε.Ε για υποβάθμισης της εκπαίδευσης των φοιτητών και παραπέρα ιδιωτικοποίηση.

Στοχεύει στην υποβάθμιση των πτυχίων στην κατηγοριοποίηση των αποφοίτων δημιουργούνται επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων ενισχύοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων, με αποτέλεσμα στην "αγορά εργασίας" ο ένας να ρίχνει την τιμή του άλλου στον ανταγωνισμό για μια θέση δουλειάς και τελικά όλοι να δουλεύουν τζάμπα Στο σχέδιο νόμου "επιβάλλεται"  κάθε σχολή να διαμορφώσει, πέρα από τα βασικό πρόγραμμα σπουδών 4ετής ή 5ετής φοίτησης, ένα πρόγραμμα 2χρονης-3χρονης διάρκειας στα πλαίσια της "δια βίου κατάρτισης". Ουσιαστικά φτιάχνει νέα υποβαθμισμένα "ΤΕΙ" δίπλα στα "αναβαθμισμένα" ΤΕΙ. Αν συνυπολογίσουμε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει με νόμο και τα ιδιωτικά κολέγια!!!, ουσιαστικά μιλάμε για μια πλήρη υποβάθμιση όλων των πτυχίων.

Προωθεί την υποχρηματοδότηση πάει ένα βήμα παραπέρα, στην εμπορευματική και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των Πανεπιστημίων, που θα έχει σαν αποτέλεσμα η λειτουργία των σχολών να εξαρτάται από το αν συμφέρει τις επιχειρήσεις.

Λένε ότι θα αναβαθμίσουν τις σπουδές και δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ.

Αντί να δώσουν γενναία αύξηση για τη λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου σπρώχνουν τα τμήματα στην αναζήτηση πόρων από επιχειρήσεις και άλλα έσοδα.

Οι δυνάμεις της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους δεν διαφωνούν με τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (9-4-2019) αρνήθηκαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να παρθεί απόφαση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Το ζήτησαν και οι φοιτητές.

Αρνήθηκαν την πρόταση για:

ενιαίο πρόγραμμα σπουδών ανά επιστημονικό αντικείμενο.
Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα
Να πούμε όχι στην κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων που διευρύνεται σήμερα με τα τριετή, διετή και μονοετή προγράμματα σπουδών.

 

Άμεση κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Καμιά σκέψη για δίδακτρα στα προπτυχιακά, με όποια μορφή.
Δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - αναλώσιμα - υλικά.
Κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας των ιδρυμάτων

Η επιτροπή διαλόγου με την κυβέρνηση που συγκρότησαν οι άλλες δυνάμεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν θα συζητήσει δευτερεύοντα ζητήματα.

Η ίδια η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αντιδράσεις συγκάλεσε σύσκεψη από τον Υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ για να μεθοδεύσουν την εκτόνωση της κατάστασης. Τα όσα ανακοίνωσε μεταμεσονύχτια ο κυβερνητικός βουλευτής Αρκαδίας είναι μακριά από την ουσία του προβλήματος και προϊδεάζουν που θα κινηθεί ο διάλογος με την επιτροπή.

Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης

Βαγγέλης Γούργαρης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.