Γούργαρης: Μεθοδευμένη η κράτηση των Λιγνιτικών Μονάδων στη Μεγαλόπολη

Γούργαρης: Μεθοδευμένη η κράτηση των Λιγνιτικών Μονάδων στη Μεγαλόπολη

Οκτώβριος 08, 2019 - 12:45
0 σχόλια

Το σταμάτημα της λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης λόγω μη έγκριση των Περιβαλλοντολογικών Όρων εντάσσεται στις γενικότερες επιδιώξεις του κεφαλαίου των κυβερνήσεων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για τον εξοστρακισμό του λιγνίτη, την πώληση ή το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ, στη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης σε σκουπιδότοπο κάθε είδους απορριμμάτων σύμμεικτων με το εργοστάσιο και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολοίπων (ΧΥΤΥ) στην Παλαιόχουνη, με ανοιχτό το θέμα κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής  Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στα ορυχεία της Μεγαλόπολη.

Συνένοχες σ’ αυτή την πολιτική είναι οι Περιφερειακές και οι Δημοτικές Αρχές, η συνδικαλιστική ηγεσία στη ΓΕΝΟΠ και στα σωματεία του χώρου, που αντί να ανοίξουν πόλεμο χρόνια τώρα σ’ αυτή την πολιτική, έψαχναν για την καλή απελευθέρωση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, διοργάνωναν φιέστες και ημερίδες για τα καλά της μεταλιγνιτικής περιόδου, έβαλαν πλάτη για τα τεράστια αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα καπιταλιστικών ομίλων όπως αυτά που περιβάλλουν το Μαντινειακό οροπέδιο, στο Βαλτέτσι, στη Βλαχοκερασιά, στα Άνω Βέρβαινα, στον Αχλαδόκαμπο, στο Κορύθιο και άλλα.

Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της περιοχής έχουν συμφέρον να παλέψουν για ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα στον κλάδο της ενέργειας, όπου όλες οι εγχώριες ενεργειακές πηγές, τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής της ενέργειας θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Στα πλαίσια του κοινωνικοποιημένου τομέα και του κεντρικού σχεδιασμού θα αξιοποιεί όλες τις πηγές ενέργειας για ρεύμα κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, ώστε με εργατικό λαϊκό έλεγχο στα πλαίσια του άλλου τρόπου οργάνωσης της παραγωγής θα καλύπτονται οι ολοένα διευρυνόμενες κοινωνικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν λύσεις που να μπορούν να ωφελούν ταυτόχρονα τους θύτες και τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η σύγκρουση των εργαζόμενων με τον πραγματικό αντίπαλό τους, την άρχουσα τάξη, είναι μονόδρομος.   

 

Βαγγέλης Γούργαρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Συνταξιούχος ΔΕΗ

Video: 

7 10 2019 Γούργαρης Μεθοδευμένη η κράτηση των Λιγνιτικών Μονάδων στη Μεγαλόπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.