Γορτυνία: Στο φως άγνωστο γεφύρι κοντά στη μονή Αιμυαλών

Γορτυνία: Στο φως άγνωστο γεφύρι κοντά στη μονή Αιμυαλών

Απρίλιος 15, 2019 - 15:56
2 σχόλια

Ένα γεφύρι το οποίο αγνοούσαν την ύπαρξή του ήρθε στο φως κατά τον καθαρισμό του μονοπατιού από την Στεμνίτσα προς την μονή Αιμυαλών.

Πρόκειται για ένα γεφύρι καθώς οξύκορφο όχι μόνο είναι οξύκορφο αλλά έχει και καμπύλο κατάστρωμα, με την κυρτή πλευρά στραμμένη προς τα ανάντη. .

Το βρήκε ο Γιάννης Λαγός, ψάχνοντας τα μονοπάτια από Στεμνίτσα προς μονή Αιμυαλών.

Όπως γράφει ο κ. Λαγός:

"Το γεφύρι αυτό, του οποίου αγνοούσαμε την ύπαρξη, ευρέθη στο Ζυγοβιστινόρεμα (παραπόταμος του Λούσιου) από την ομάδα της Στεμνίτσας που καθαρίζει τη διαδρομή Στεμνίτσα - Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου (κατεστραμένη από τα Ορλωφικά) - Ι.Μ.Αιμυαλών - Παλιοχώρι.
Όποιος γνωρίζει για το γεφύρι αυτό, το οποιο απ'ό, τι φαίνεται ήταν πάνω στην κύρια διαδρομή που ένωνε τη Στεμνίτσα με την Δημητσάνα πριν το 1905 περίπου, που φτιάχτηκε ο τωρινός δρόμος, ας μας ενημερώσει.
Ι.Λ."

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Είδα χτες την είδηση σε αθηναικό σάιτ. Το Menalon Trail έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Μπράβο τους. Υπάρχουν πολλά μνημεία και χώροι που αξίζει να αναδειχτούν, για παράδειγμα το τζαμί στο Θάνα που, αν είναι το ερείπιο που μου έδειξαν, έχει πνιγεί στα βάτα.

Το τζαμί στου Θάνα θα το καθαρίσει η Αναπτυξιακή Πάρνηθα για τις ανάγκες της ESTIASης

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.