Γόρδιος δεσμός η εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γόρδιος δεσμός η εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάρτιος 31, 2015 - 10:20
5 σχόλια

Δύσκολη φαντάζει πλέον η εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από τον Οκτώβριο του 2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο προσπαθεί να εκλέξει Συμπαραστάτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτό.

Τον Δεκέμβριο του 2014, για δεύτερη φορά δεν επιτεύχθηκε συναίνεση προκειμένου να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καμία από τις δύο υποψηφιότητες δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αυξημένο αριθμό ψήφων, ενώ στη συζήτηση ανέβηκαν οι τόνοι.

Υποψήφιοι για τη θέση του Συμπαράσταση ήταν ο δικηγόρος Αθηνών Γιώργος Μπουλούκος, που υπηρέτησε τον θεσμό κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κωστόγιαννης, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που προήλθε από τη ΓΣ του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Μπουλούκος έλαβε 32 ψήφους και ο κ. Κωστόγιαννης 12, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί κανείς.

Αν δεν υπάρξει ευρύτερη συναίνεση των παρατάξεων, η θέση θα μείνει κενή.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις, η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο κ. Γατσόπουλος αντέδρασε για την υποψηφιότητα του κ. Μπουλούκου ο οποίος, σημειωτέον, διετέλεσε σε αυτή τη θέση κατά την προηγούμενη θητεία.

Στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 27 Μαρτίου τέθηκε ξανά το θέμα του Συμπαραστάτη του Πολίτη, φέρνοντας έφερε έριδες, με την αντιπολίτευση να αποχωρεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 30 Μαρτίου, ο πρόεδρός του στην αρχή της συνεδρίασης ανάφερε ότι ο κ. Κωστόγιαννης απέσυρε την υποψηφιότητά του και έτσι παραμένει μοναδικός υποψήφιος ο κ. Μπουλούκος. Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, αναβλήθηκε, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να τεθούν εκ νέου υποψηφιότητες.

Υπενθυμίζουμε πως η διαδικασία κατά την προηγούμενη θητεία είχε αποβεί άκαρπη 4 φορές,  μέχρι και που έληξε η προθεσμία εκλογής, την 28η Φεβρουαρίου.


5 Σχόλια

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για να ΜΗΝ επιλεχθεί Δικηγόρος μέσα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου... Εξάλλου ο υποψήφιος κ.Κωστόγιαννης είναι τουλάχιστον το ίδιο άξιος όντας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης. Κάποιος που έχει έδρα στην Αθήνα δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ασκήσει τα καθήκοντα του στην Τρίπολη καθημερινώς(λόγω απόστασης).

Άκυρο τώρα είδα στο τέλος του άρθρου ότι ο κ.Κωστόγιαννης απέσυρε την υποψηφιότητα του. Σε κάθε περίπτωση, η θέση θα πρέπει να καλυφθεί από κάποιον μέσα από την Περιφέρεια. (Εννοείται ότι πρέπει να είναι αντάξιος της θέσης και σίγουρα υπάρχουν άξιοι Δικηγόροι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Xωρίς παράσταση 9.599 δικηγόροι Αθηνών μέσα στο 2015 όπως ανακοίνωσε χθες ο ΔΣΑ. Πέτρο, είναι ανθρωπιστικό το ζήτημα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.