Γόντικας: Συνεδριάσαμε με «την προστασία των ΜΑΤ» , αλήθεια ποιος τους κάλεσε;

Γόντικας: Συνεδριάσαμε με «την προστασία των ΜΑΤ» , αλήθεια ποιος τους κάλεσε;

Μάρτιος 23, 2011 - 13:20

Είναι αρκετοί οι κύριοι λόγοι καταψήφισης αυτού του κανονισμού. Έρχεται να υλοποιήσει ένα αντιλαϊκό νόμο, μια αντιλαϊκή μεταρρύθμιση τον Καλλικράτη και ένα αντιδημοκρατικό κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Αυτό όμως σε συνδυασμό  ή στα χέρια ενός «ηγεμόνα» που «θέτει το πολιτικό του κύρος στο επίπεδο της επικράτειας στην υπηρεσία της Περιφέρειας», γίνεται άκρως αντιδημοκρατικό.Δεν έκλεισαν τρεις  μήνες λειτουργίας του Πε. Συ. Και έχουμε απτά δείγματα γραφής για αυτήν μας την εκτίμηση.

Συνεδριάσαμε με «την προστασία των ΜΑΤ» , αλήθεια ποιος τους κάλεσε;, για  να αντιμετωπιστούν  οι εχθροί αγρότες που διαδήλωναν για τα δίκαια αιτήματα τους.
Ανατράπηκε ομόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής  επιτροπής για προ ημερησίας διάταξης συζήτησης θέματος στο Πε Συ , και προωθήθηκε στην ίδια συνεδρίαση συζήτηση προ ημερησίας διάταξης  ενός κατάπτυστου κειμένου καταδίκης όσων αγωνίζονται  και επιλέγουν  ως μορφή πάλης τη  συμβολική κατάληψη.
Μάλιστα για να καμφούν  δικαιολογημένες ενστάσεις, αντιρρήσεις και διαφωνίες ετέθη ζήτημα «κομματικής πειθαρχίας» σε συμβούλους που χρόνια με συνέπεια υπηρετούν χώρο και πολιτικές , επιστρατεύτηκε  δε και η  «επαράτος  δεξιά» για να περάσει το ψήφισμα.
Αλλά καλά για αυτούς τους «γδούπους»  όπως αποκαλεί τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ο κ. Περιφερειάρχης υπάρχει η καταστολή.
Τι θα κάνετε όμως κυρίες και κύριοι με τους συνετούς και ευπρεπείς συνδικαλιστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ;
• Στο ΕΚΑ που συμβολικά καταλαμβάνουν το ασφαλιστικό της ΔΕΗ γιατί το διαλύει η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών στο συγκεκριμένο ταμείο;
• Τι θα κάνετε με τους υγειονομικούς που μεθαύριο συμβολικά ανοίγουν τα ταμεία των νοσοκομείων για να μην πληρώσει ο λαός  τα 5ευρα , υπερασπιζόμενοι τη Δημόσια – Δωρεάν και Αναβαθμισμένη  Υγεία  και Πρόνοια ;
• Τια θα κάνετε με τους εκατοντάδες μαθητές και γονείς στην Πελοπόννησο που συμβολικά καταλαμβάνουν τα σχολεία τους, αντιδρώντας στην κατάργηση  και το κλείσιμο σχολείων ή διεκδικώντας Δημόσια και Δωρεάν μεταφορά μαθητών.
Γίνονται ακόμα πιο αμείλικτα τα ερωτήματα , όταν οι απειλές  και η τρομοκρατία για μέτρα ενάντια σε όσους οργανωμένα αμφισβητούν και αγωνίζονται , συνοδεύονται και με επίθεση ενάντια στον Περιφερειακό Τύπο όπως έκανε  στις 27 Φλεβάρη ο κ. Περιφερειάρχης . Βλέπετε δεν γίνονται ανεκτά ακόμα και ψελλίσματα κριτικής στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής. Απαιτεί και θέλει ο κ. Περιφερειάρχης , ο εκλεκτός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Καρατζαφέρη αποκλεισμό της άλλης άποψης και λιβάνισμα όπως κάνει ο τηλεοπτικός σταθμός ΤV  SUPER ή η εφημερίδα ¨Καθημερινά Νέα»
Όσο για τα περί διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών  αρκεί το παράδειγμα  των σκουπιδιών  στην Πελοπόννησο , όπου έχουν παρθεί αποφάσεις , δρομολογούνται λύσεις και εξελίξεις  χωρίς όχι μόνο  να έχει συζητήσει και αποφασίσει το Πε Συ αλλά ούτε και να έχει ενημερωθεί.
Είναι καθαρό ότι η αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται μηχανισμό ρουσφετολογίας και εκμαυλισμού συνειδήσεων, είτε μαζικά  όπως για παράδειγμα «κατόπιν ενεργειών μου» δόθηκαν  10 λεπτά  αύξηση  στην αποζημίωση από τον  ΕΛΓΑ   για τις καταστροφές στα μήλα είτε  ατομικά αφού οι ουρές στην περιφέρεια όσων θέλουν το ρουσφέτι θυμίζουν ουρές ΙΚΑ.
Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με τον αυταρχισμό και τον αντικομμουνισμό.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, σε  ότι μας αφορά, δεσμευόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα μας βρίσκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική.