Γόντικας: Το ψέμα πάει σύννεφο - Νικολάκου: Επιδεικνύετε πολιτική αλητεία

Γόντικας: Το ψέμα πάει σύννεφο - Νικολάκου: Επιδεικνύετε πολιτική αλητεία

Μάιος 23, 2018 - 17:40
1 σχόλια

Σφορδρή αντιπαράθεση με αφορμή ερώτηση του κ. Γόντικα για την «Πελοπόννησος ΑΕ»

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Μαΐου σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον κ. Νίκο Γόντικα και στην αντπεριφερειάρχη κυρία Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή την ερώτηση του πρώτου για το κόστος του έργου της Προγραμματικής Σύμβασης για την τεχνική υποστήριξη του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Έχουμε ζητήσει από την Πελοπόννησος ΑΕ να μάθουμε πού πήγαν 868.000 ευρώ για τα έτη 2013-2014 που αφορούν σε αμοιβές ατόμων και εταιριών, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Μιλάμε μόνο για την τεχνική υποστήριξη της Γραμματείας. Πού παραδόθηκαν αυτά τα χρήματα;».

Η κυρία Νικολάκου απάντησε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες έχει εκδηλωθεί μια μεγάλη προσπάθεια σπίλωσης της περιφερειακής αρχής:

«Οι πρωταγωνιστές αλλάζουν, αλλά η επίθεση είναι η ίδια. Θα το αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο μεγαλοψυχίας του νικητή».

Ο πολιτικός μαϊντανός που ονομάζεται Νίκος Γόντικας περιφέρεται και δίνει συνεντεύξεις για να μας πει ότι είμαστε απατεώνες και τώρα θυμήθηκε να μας ρωτήσει τι έγινε με την Προγραμματική Σύμβαση που το ΠεΣυ ψήφισε το 2013. Θέλω να δώσω το στίγμα της πολιτικής αλητείας του κ. Γόντικα που προσβάλλει το κόμμα του.

«Η Περιφέρειά μας είναι η μόνη στη χώρα που έχει εγκεκριμένο από το υπουργείο αναπτυξιακό σχέδιο για την άρση των ανισοτήτων. Έχει εγκριθεί τρεις φορές από την ΕΕ και έχει χαρακτηριστεί ως το πιο καινοτόμο σχέδιο για την άρση των ανισοτήτων. Είναι κρίμα που δεν το έχει πάρει να το διαβάσει ο κ. Γόντικας, για να δει την προσπάθεια που έγινε με 25 Δήμους για να σχεδιαστεί η Πελοπόννησος τού αύριο.

Ακολούθως, η κυρία Νικολάκου ανέφερε ότι με κόστος για την Περιφέρεια 200.000 ευρώ τον 7ο του 2014, ολοκληρώθηκε το έργο και χρηματοδοτήθηκε αμέσως. «Τα υπόλοιπα χρήματα τα αποφάσισαν τα ΔΣ όλων των Δήμων της Πελοποννήσου. Όλοι συμφώνησαν να χρηματοδοτηθεί με 20.000 ευρώ αυτή η προσπάθεια. Δεν δαπανήθηκαν ποτέ 868.000 ευρώ, χρειάστηκαν συνολικά 300.000 ευρώ για να έχουμε όλο το παραδοτέο».

Ζούμε μαζί σας τη μεγαλύτερη κατηφόρα της Πελοποννήσου, αφού ομολογήσατε ότι δεν σας αφορά το αναπτυξιακό σχέδιο Πελοποννήσου, αλλά μόνο πού πήγαν τα λεφτά.

«Πείτε ό,τι θέλετε, οι πολίτες σάς έχουν κατατάξει εκεί που πρέπει και στις επόμενες εκλογές θα είστε πολύ χαμηλότερα, διότι παραβιάζετε όλες τις αρχές και τις αξίες των γνήσιων κομμουνιστών».

Ο Νίκος Γόντικας απάντησε:

Οι προβοκάτσιες στο ΚΚΕ και στον Γόντικα δεν πιάνουν.

«Πέντε δήμαρχοι έδωσαν από 20.000 ευρώ ο καθένας. Λέει ψέματα, έχω αποφάσεις από επτά και θα φέρω κι άλλες. Πρώτο ψέμα: Ένας Δήμος δεν έχει δώσει. Τα 246.000 ευρώ έφυγαν από το ταμείο της Περιφέρειας και πήγαν στην Πελοπόννησος ΑΕ. Δεν μιλάμε για έργο, μιλάμε για στήριξη. Μιλάμε μόνο για ένα έτος, για το 2013-2014. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων σε απόφασή της το 2015 λέει ότι στην απολογιστική έκθεση της Πελοπόννησος ΑΕ δεν υπάρχει απολογισμός.

Το ψέμα πάει σύννεφο. Συντηρείτε έναν ολόκληρο στρατό. Έχουμε την ευθύνη να σας ελέγχουμε και αν δεν μας δώσετε τα στοιχεία, ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Στην προσπάθειά σας να ξελασπώσετε τον κ. Τaτούλη, εκτίθεστε πολιτικά.

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου απαντώντας στη δευτερολογία της ανέγνωσε τα ποσά που έδωσαν ακριβώς οι Δήμοι, δηλαδή 10.000 ευρώ ο καθένας για το συγκεκριμένο έργο, ενώ είπε με νόημα: «Κατάλαβα σήμερα ότι ο κ. Γόντικας ήρθε να ζητήσει συγγνώμη».

Είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον του μεγαλύτερου όπλου της Περιφέρειας που δεν είναι άλλο από τον περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γόντικα, κόψε τις κακές παρέες με ξεπεσμένες οδοντιάτρους και υπερήλικες καναλάρχες, γιατί σε έχουν κάνει φερέφωνο της άποψής τους. Τόσων χρονών άνθρωπος, δική σου γνώμη δεν έχεις; Πες το με δικά σου λόγια, μη λες το ποιηματάκι άλλων..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.