Γόντικας: Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης Περιφερειών και Δήμων

Γόντικας: Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης Περιφερειών και Δήμων

Σεπτέμβριος 10, 2019 - 14:30
0 σχόλια

Τοποθέτηση του Επικεφαλής  της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα  για την εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής στην Περιφέρεια.

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θεωρούμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καλή διάθεση και καλή πρόθεση.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης Περιφερειών και Δήμων και υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια οδηγείται υλοποιώντας αυτό το θεσμικό πλαίσιο στο να εκχωρεί αρμοδιότητες και να δουλεύει κυριολεκτικά για εργολάβους, ανώνυμες αναπτυξιακές εταιρείες και κάθε είδους τρωκτικών που έχουν γαντζωθεί στο δημόσιο τομέα.

Όλα αυτά τα εισπράττουν οι Πελοποννήσιοι με τα σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης και ερήμωσης της υπαίθρου, με τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές.
Δεν θα αλλάξει τίποτα. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα περιφερειακή αρχή Νίκα παίρνοντας τη σκυτάλη από την περιφερειακή αρχή Τατούλη, θα βαδίσει στις ίδιες ράγες στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Εμείς όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, θα επιμένουμε η συζήτηση να γίνετε πάνω στα προβλήματα του λαού της Πελοποννήσου, όπως είναι για παράδειγμα η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, για τα προβλήματα στη δακοκτονία που καταρρέει και δυο φορές τα τελευταία χρόνια οι αγρότες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, για την κουνουποκτονία που διατίθενται εκατομμύρια ευρώ και το κουνούπι πάει σύννεφο, για την ανύπαρκτη αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση που συχνά πυκνά ευθύνεται γιατί καταστρέφεται το βιος και η περιουσία των λαϊκών στρωμάτων το περιβάλλον έχουμε ακόμα και θύματα ανθρώπινες ζωές.

Θα επιμείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει για τα αμαρτωλά έργα όπου, δρόμοι βυθίζονται γεφύρια γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών σπάνε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Θα αντισταθούμε στις αισχρές διεκδικήσεις μεγαλοεργολάβων κατασκευαστικών ομίλων που διεκδικούν στα χαρτιά και παίρνουν αποζημιώσεις εκατομμύρια ευρώ για έργο που ποτέ δεν έκαναν.
Θα απαιτήσουμε να συζητηθούν αναλυτικά στο ΠεΣυ η δράση και τα αποτελέσματα των αναπτυξιακών εταιρειών που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και ειδικά η αμαρτωλή Πελοπόννησος ΑΕ.
Θα απαιτήσουμε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας με μόνιμο απαραίτητο προσωπικό, κόντρα στην πολιτική απαγόρευσης των προσλήψεων, την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, με συνέπεια την τραγική υποστελέχωση, την απαξίωση των υπηρεσιών, την εντατικοποίηση της εργασίας, την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίησή τους και την εκχώρησή τους σε εργολάβους.

Καταδικάζουμε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ που οδηγούν κυριολεκτικά τα όργανα διοίκησης της Περιφέρειας ξανά υπό την απόλυτη αυτοδυναμία και έλεγχο της νέας περιφερειακής αρχής, παρόλο που δεν έχει πλειοψηφία ούτε στο λαό ούτε στο ΠεΣυ.
Επειδή από το νόμο αποκλειόμαστε από το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, που άλλωστε μόνο ο πρόεδρος έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Επίσης με βάση το νόμο αποκλειόμαστε και από την Οικονομική Επιτροπή εμείς δεν θα πάρουμε μέρος σε αυτή την εκλογική διαδικασία για να μην νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές.
Θα παρακολουθούμε όμως τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ως έχουμε και από το νόμο δικαίωμα και γι΄αυτό παρακαλούμε τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να μας αποστέλλει πρόσκληση και αντίγραφα των εισηγήσεων, ώστε να είναι αποδοτική η παρουσία μας στις συνεδριάσεις αυτές.
 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Video: 

8 9 2019 Τοποθέτηση Νίκου Γόντικα για την εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής στην Περιφέρε


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.