Γηπεδικές υποδομές και οικονομικό στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Αρκαδίας (pics)

Γηπεδικές υποδομές και οικονομικό στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Αρκαδίας (pics)

Ιούνιος 24, 2019 - 21:23
1 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας και των σωματείων στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου "Μέναλον" στην Τρίπολη.

Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας Γιώργος Τσαγγούρης και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, ο νεοσύστατος πια πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Αρκαδίας Δήμος Αναστόπολους μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο Ανδρέα Χαραλαμπόπουλο και το μέλος Κώστα Παζιούρο αλλά και 15 εκ των 28 σωματείων μέσω των εκπροσώπων τους.

Τα 15 σωματεία που έδωσαν το παρών έδωσαν και την πλειοψηφία να ξεινήσει η συνέλευση, να συγκροτηθεί σε σώμα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες όπως δηλαδή ορίζει και το καταστατικό της συνέλευσης.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Διαιτητών της ΕΠΣ Αρκαδίας και πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργο Τσούκα για την διαχρονική προσφορά του και για την αμέριστη στήριξη του στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα έδωσε ευχές προς την νέα Επιτροπή Διαιτησίας να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των επιτυχιών.

Αφού διαβάστηκε αναλυτικά ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους και ς και ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα ο Σταύρος Τσαγγούρης έκανε έναν απολογισμό της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς στάθηκε στα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τα σωματεία και είναι το γηπεδικό θέμα κυρίως για τον Δήμο Τρίπολης και τις ομάδες που υπάγονται σε αυτόν γεωγραφικά αλλά και στο κομμάτι των οικονομικών που "καίει" τις διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων του νομού μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κύκλος του διαλόγου άνοιξε και για τα υπόλοιπα ζητήματα πλην αυτών που είναι για την Α' και την Β' Αρκαδίας καθώς επίσης και για παιδικά πρωταθλήματα και τις Μικτές ομάδες του νομού μας ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Σεπτέμβρη (λίγο πριν τους αγώνες Κυπέλλου) προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Super Cup της περσινής περιόδου ανάμεσα στην πρωταθλήτρια της Α' Αρκαδίας ΑΕΚ Τρίπολης και το Κυπελλούχο Λεωνίδιο ανοίγοντας κάπως έτσι την αυλαία της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Από το σώμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η διεξαγωγή όλων των αγώνων όλων των κατηγοριών της ΕΠΣ Αρκαδίας να διεξάγονται από την νέα αγωνιστική σεζόν απαραιτήτως σε πράσινα γήπεδα (συνθετικό η φυσικό χλοοτάπητα) ενώ πρόταση έγινε και για play off για τον πρωταθλητή και play out για τις ομάδες που θα υποβιβάζονται η οποία και θα μελετηθεί από την ΕΠΣ Αρκαδίας.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για το Παιδικό πρωτάθλημα ενώ είχαμε πρόταση για να δημιουργηθεί Κ14 λίγκα με την συμμετοχή αριθμού παιδιών από Κ15 και 16 ηλικιακά και προαιρετική λίγκα Κ16 για όποια σωματεία θέλουν να λάβουν μέρος γεγονός το οποίο θα μελετηθεί καθώς υπήρχαν διάφορες γνώμες και θα παρθεί η απόφαση στην κλήρωση των πρωταθλημάτων στα τέλη Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βεκιάρης εκπρόσωπος του Νικηταρά δεν ψήφισε για την διεξαγωγή αγών μόνο σε πράσινα γήπεδα θέτοντας και να γίνονται αγώνες και σε χωμάτινα για τοπικούς λόγους που αφορούν το χωριό τον Δολιανών αναφορικά πάντα με την Β' κατηγορία του πρωταθλήματος της Αρκαδίας.
 

Η πρόταση για παιδική λίγκα Κ14 έγινε από τον εκπρόσωπο του Πανιωνίου Μεγαλόπολης κ. Νεκτάριο Δάγλα τεκμηριώνοντας την άποψη του η οποία είναι πως μικραίνει ηλικιακά η απόσταση παιδιών, το πρωτάθλημα γίνεται πιο ανταγωνιστικό, η προώθηση ταλέντων πιο συμβατή και παράλληλα τα παιδιά είναι πιο έτοιμα να στελεχώσουν την ηλικιακή ομάδα Κ14 της Μικτής Αρκαδίας.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Νίκου σε αναφορά του για το γηπεδικό πρότεινε τόσο το σωματείο της ΑΕΚ Τρίπολης όσο και η ΕΠΣ Αρκαδίας από κοινού να κάνουν συνάντηση με την αρμόδια Δημοτική αρχή για να πραγματοποιηθούν άμεσα βελτιωτικά έργα και το γήπεδο να πάρει την έγκριση να φιλοξενήσει αγώνες της ΑΕΚ Τρίπολης στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Τέλος, το ραντεβού των σωματείων με την ΕΠΣ Αρκαδίας ανανεώθηκε για τα τέλη Ιουλίου όπου και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων και ων δύο τοπικών κατηγοριών και του Κυπελλου Αρκαδίας και θα αποφασιστούν και τα ανοιχτά ζητήματα που τέθηκαν στην Γενική Συνέλευση.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Παρακαλώ να γίνει διόρθωση διότι ο Νικήταρας δεν ψήφισε στο να παίζει η β κατηγορία αποκλειστικά σε πράσινο γήπεδο, εμείς έχουμε διαφορετική γνώμη η οποία εκφραστηκε με επιχειρήματα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.