Γιορτινή, ανοιξιάτικη και πολύχρωμη Record Store Day στην Τρίπολη (pics,vid)

Γιορτινή, ανοιξιάτικη και πολύχρωμη Record Store Day στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 21, 2018 - 14:34
1 σχόλια

Η Record Store Day, που γιορτάζεται σήμερα Σάββατο 21 Απριλίου, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στους δισκοπώλες, τους πελάτες αλλά και τους καλλιτέχνες που ασπάζονται την ιδιαίτερη κουλτούρα του βινυλίου.

H Τρίπολη και το δισκοπωλείο Music Center συμμετείχε για έβδομη χρονιά στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα των δισκοπωλείων διοργανώνοντας ένα event γεμάτο μουσική και προσφορές για τις αγορές του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια επιστροφή στο βινύλιο που έχει βοηθήσει πολύ τις πωλήσεις και έχει εξισορροπήσει την πτώση των πωλήσεων του CD.

Για την λεγόμενη «αναβίωση του βινυλίου» που συνεχίζει πολύ δυναμικά μίλησε ο  ιδιοκτήτης του Music Center Σταύρος Κωτσιόπουλος μιλώντας στην κάμερα του Arcadia Portal

Η Ημέρα του Δισκοπωλείου ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας και σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

Είναι η ημέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, μαζί με τους καλλιτέχνες, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική.

Το κατάστημα δίσκων Music Center ( Γεωργίου Α΄3, Τρίπολη), πιστό στο ραντεβού του συμμετείχε και φέτος με μία γιορτή, όπου πέντε dj’s και ραδιοφωνικοί παραγωγοί έπαιξαν μουσική διατηρώντας τη δυνατότητα της προσωπικής επιλογής, αλλά και επικοινωνίας μέσα στο χώρο του παραδοσιακού δισκοπωλείου, παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση που διανύουμε.

Η μυσταγωγία της ακρόασης του βινυλίου, όταν η βελόνα του πικάπ μπαίνει στα αυλάκια του και ο ζεστός ήχος του αναβλύζει από τα ηχεία «τράβηξε» πολλούς περαστικούς να μπουν στο κατάστημα και να απολαύσουν την μαγεία μιας ποιοτικότερης μουσικής.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το Music Center γιορτάζει για 7η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων


Υπάρχει 1 Σχόλιο

συγνωμη που θα το ΞΑΝΑπω,το ειχα γραψει και περσι,γιορτη βυνιλιου ΧΩΡΙΣ τους dj της πολης μας,που επαιζαν στις disco που ειχαμε παλια,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Βυνιλιο = disco παλιες εποχες ,που επαιζαν disco-rock κλπ κλπ αυτο το πραγμα και περσι και φετος ενα ανοστο ηταν ,συγνωμη που λεω τη γνωμη μου ,αλλα αν εχω το δικαιωμα να πω κατι,αυτο ειναι ,και δοξα το ΘΕΟ τα παιδια που επαιζαν παλια στις disco υπαρχουν ακομα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.